Dero (Mladí muži se smartphony)
Proč?

Jak se toto luští, abych došel ke správné tajence?

Jinými slovy, nabízí se řešení 61/3a, ale taková kombinace č. p. a č. o. neexistuje. Má člověk prostě zkoušet postupně všechny možné celočíselné čitatele?

reagovali #Bingo
Bingo (Fernety Kadla)

Ano, byl to jeden z násobků.

reakce na #Dero reagovali #Vladan (OZ)
Marwin (Freezy Bee)

Tady si dovolím trochu souhlasit s Derem. Podle mě není úplně v pořádku, když někoho napadne autorské řešení a aniž by udělal chybu v postupu, tak to řešení během provádění zavrhne dřív, než se mu nějak potvrdí. Což se přesně stalo nám.

Řešení č.p./č.or. 61/3a nám přišlo jako geniální šifra. Když jsme ho nenašli na mapě, hned jsem říkal, že si to dáváme "do krabičky" a "kdybychom někdy něco organizovali, tak to použijem". Nápad na rozšiřování zlomku dokonce přišel taky, ale při přemýšlení, kolik je 4*61, jsem usoudil, že je to prostě kravina a "že to po nás nemůžou chtít". (ano, na Po trati, no jo, no - člověk je nepoučitelný) A stejně bych nebyl ochoten jít dál než do 10násobku.

Souhlasím i s tím, že 40,666/2a by bylo lepší - ani ne tak kvůli té patnáctce, ale že to prostě víc navádí k tomu, že zlomek nemá být v základním tvaru. Obzvlášť po té Zlomkové 5ce, kde se zlomky do základního tvaru krátily. A která do toho tak jako tak vnesla pár trojských prvků.

Nakonec jsme to dali spíš náhodou ... ale o tom třeba až v reportáři - jestli se k ní teda dokopem a najdem trochu času.

@Sváťa - jestli by to "kouření" mělo potvrzovat kavárnu, tak to naopak nesouhlasím a potřeba to nebylo. Když už člověk jednou našel ten objekt, tak nepochyboval a šel zcela najisto (nebo aspoň my). V tom ta šifra fungovala dobře.

reakce na #Dero reagovali #Sváťa a #Václaf