Václaf
Šifra 6 – skanzen Nesprávné tipy

Do komentáře k šifře jsme přidali nesprávné tipy klíčového slova, které dorazily v SMSkách.

Míša (Happy Trosečníci Friends)
Všehochuť Report

Ahoj náš report je zde: http://trosecnici.gipix.net/potrati2013/

Nese pytel mouky (Nese pytel mouky)

Konec na konci sekvence nás vedl k tomu, že tam už nic není. Jen pro jistotu jsme to zběžně prolistovali. Z 18 bitů jde udělat skvělá doplňovačka oddělovačů do morseovky, díky níž jsme měli ERÁRNÍ FE nebo MAKRO MR, které jsme taky v 7 ráno celé obešli. Po návratu na půlkulaté náměstí jsme z 18 bitů udělali 2 čísla. Azimut a vzdálenost. ...A pak šli do cíle.

Peťa (Nese pytel mouky)
Šifra 6 – skanzen Mach a Šebestová!!

Míša si vzala perníčky. HEJTMAN.

Já bagetu. Žirafa, Zajíc. GoogleIt -> Mach a Šebestová.

Hejtman? GoogleIt -> Vysočina - Běhounek -> malý koberec -> rohož z Macha a Šebestové.

Zkoušíme hesla: Mach, Šebestová, Sluchátko, Podoba

Špíz: BOX - to je krabice, ta je taky v té písničce. tu zadávat nebudem..

Dlouho odolávala polívka, než jsme si začli dělat srandu, jestli se nám ty ingredience nezamíchaly. Polívka je totiž SMĚSICE (taktéž Mach & Šebestová)

Panelák? bydleli v paneláku, ne? :D

A toaleťák? ten je přece na hovno, stejně jak celá šifra. Tudíž ani moc nezkoušíme luštit!!

Peťa (Nese pytel mouky)

vlastně ani nevím, jak jsme z něho tu šifru dostali. ale luštění nám nezabralo o moc víc. křížek ve čtverečku jsme snad ani neviděli. a dobré bylo, že bezdomovec nesmrděl :)

Nese pytel mouky (Nese pytel mouky)
Šifra 5x – okýnka lenost se nevyplácí

"jděte 360m na..." "která světová strana má 3 písmena? JIH! jdem!" ... "o_O .. tady nic není?! kam to dali??" příště luštíme až do konce. a možná si pořídíme program schopný přepočítat ZJZ na azimut :P :P

Peťa (Nese pytel mouky)

Cesta na tuto šifru byla super! Vystoupili jsme na konečné 22 a hledali bus. Zastávka byla zrušená. Najednou tam zastavilo auto a řidička ať rychle utěkáme kamsi pryč za roh, že to jede z tama?!! uděláme 3 kroky a slyšíme "vrrrrRRR .. cccccc!!" stíháme!! při nasedání jsme o tom busu věděli jenom, že nejede úplně na opačnou stranu. Tímto zdravíme tým, který stál na zastávce, nepřistoupil a jenom zíral :D

vyzvedáváme šifru, hledíme do mapy, který super-hyper má ještě v 23 hodin otevřeno, běžíme za busem, stíháme.. ano, je to ten samý řidič, trochu se usmívá.

přestupujem někde(?), čekáme na spoj, šifra prolomena, jdem pěšky! na přechodu míjíme opět "náš" Bus, který se už stihnul obrátit. všichni i s řidičem se smějeme :)

tuto šifru velice chválím, co se nápadu týče!!!

Peťa (Nese pytel mouky)

a ještě. v naší mapě ten displej byl opravdu pofiderní!!

reakce na #Peťa
Peťa

Mapa byla jasná po prvním přečtení, ale to už jsme šli cestou na Kaufland, abysme neumrzli. Po zakreslení jsme se vydali k nejbližšímu bodu - infotabule u (n+1)ní kaple - ten tam však nebyl (kaple jo, tabule ne).. Nejvtipnější byl ale poslední krok luštění.. že těch 274 NENÍ kóta.

reagovali #Peťa
Peťa

Nejlepší bylo, jak každý autobus, co kolem projel, úplně na nás civěl, co to tam děláme?!

Peťa

Totéž! ale těch "ou" tam bylo fakt moc a to nás asi zachránilo. Anebo to, že jsme luštili v ruzyňské (vlakové) čekárně, tudíž v teple a uTrati :)

reakce na #Honza
Václaf
Ztráty a nálezy Čepice a rukavice

Na afterpárty nám jeden tým předal šedou tlustou úpletovou čepici a černé úpletové rukavice. Ti, kdož je postrádají, nechť se ozvou na mail.

a spol.

Děkujeme za hru i za umístění našeho záseku 5 min od domova jednoho člena týmu :-P. Sice jsme se už neodsekli, ale výrazně déle jsme vydrželi, bohužel neplatilo, že až budeme mít více indicií, tak dáme heslo. Ale bylo to super, až do skanzenu tak akorát obtížnost.

Honza

Tak tady nás hodně zdržela myšlenka využití dvojic samohlásek. Bez y je jich pět aeiou. Tedy mřížka 5x5 bez ch a q a každá dvojice samohlásek jedno písmenko dle souřadnic. Tuhle myšlenku jsme nechtěli opustit, přestože ke konci textu je 3x za sebou ou ou ou..

reagovali #Peťa
Kempas

Když řežete asi třístou padesátou stránku, tak už to jde tak nějak samo :-) Je k tomu třeba ostrý nůž, a pak už jen zaříznout jakoby přímo doprostřed mezi listy, ale ve směru do řezaného listu. S brožovanými to jde mnohem lépe, nemusíte se starat, jestli nevypadne taky protější stránka z vazby. Někteří Koniášové používali po méně povedeném řezu tzv. čochnítko - tupý předmět či prst namočený ve vodě, kterým bylo lze mnoho nezdařeného zamaskovat.

reakce na #vc.
vc. (dostal)

... a zadne dalsi nevytvarejte :-D

vc. (dostal)

tak bohuzel nase konecna :( chvilema jsem vlastne nebyli az tak uplne daleko - cisla jsme na obrazky rvali (dost hrube, pravda :) i kosticky jsme pocitali... ale vetsinu casu jsme se zabyvali extrakci tecek a carek a vyplnovani mrizky :) no, blbci jsme, jasne to je.

vc. (dostal)

no taky by me zajimalo, jak jste to takhle precizne vyrezali, tesne u kraje.

a lustici postup jako nize popsany - vymysleli jsme nejaky pseodopostup, hledali postupne sudou nebo lichou kapitolu, az jsme zjistili, ze tam nejsou vsechny :) moc pekna sifra!

reagovali #Kempas
vc. (dostal)

mne se ta sifra libila, akorat tym jen sedel a rezignovane cucel, az to vylustim...

vc. (dostal)

tak my zacli s indiciema ve spravnym poradi, protoze BOX a PANELAK stacilo. jeste jsme si teda vyzvedli ty pernicky. ale uz jsme je jen po ceste snedli. ostatni indicie by me myslim spis zmatly nez napovedely. ale jako za provedeni ma tohle stanoviste nejvyssi znamku, je to super napad.

vc. (dostal)

asi to bylo zamerne, protoze nam taky nabizel ochutnat krabicak.

jinak dva clenove tymu posleze svedli hadku o to, kdo prvni prisel na to, ze se maj dat ty sifry na sebe. nicmene to bylo vlastne hnedka, rozhodne rychlejc, nez jsme tu sifru nasli, protoze poprve od ohne kolega dosel s prazdnou s tim, ze je to jenom nakej bezdomovec... :)

vc. (dostal)

my si taky napoved nevsimli. napoveda na digitalky byla ale jasna a ulice taky, tim spis, ze byly v nejblizsim okoli.

vc. (dostal)

pobavil tym, co se chystal jit hledat lavicku... :-D

vc. (dostal)

uffff, no my tam byli skoro az do zaviracky, snazili jsme se to lustit vsemozne. i ORGOVI jsme z toho dokazali vytriskat, ale vic nic. takhle z chvostu jsme snad jeste nikdy nezacinali :)

dostal (dostal)
Všehochuť poděkování

organizátoři, i já vám děkuji za hru. máme malou týmovou morálku, proto jsme nešťastný zásek dobrovolně ukončili a jeli ve 2 dom. tak aspoň jsem se trochu vyspala na tu nedělní horečku :)