Míša (Happy Trosečníci Friends)
Report

Ahoj náš report je zde: http://trosecnici.gipix.net/potrati2013/

a spol.

Děkujeme za hru i za umístění našeho záseku 5 min od domova jednoho člena týmu :-P. Sice jsme se už neodsekli, ale výrazně déle jsme vydrželi, bohužel neplatilo, že až budeme mít více indicií, tak dáme heslo. Ale bylo to super, až do skanzenu tak akorát obtížnost.

dostal (dostal)
poděkování

organizátoři, i já vám děkuji za hru. máme malou týmovou morálku, proto jsme nešťastný zásek dobrovolně ukončili a jeli ve 2 dom. tak aspoň jsem se trochu vyspala na tu nedělní horečku :)

Dero (Přizdisráči)
Díky!

My také děkujeme za hru, která jako by nám byla šitá na míru. Více dojmů a obšírnější povídání v reportáži: http://dero.name/stuff/potrati_2013.html

Míša (Fčeličky)
Díky za hru!

Také moc děkujeme za skvělou hru, moc jsme si ji užili. Říkala jsem si, co jsem za vola, že jdu na šifrovačku ve sněhu a ve dvou, ale nakonec se tenhle výpadek zdravého rozumu vyplatil :) Líbily se nám všechny šifry, které jsme viděli (tj. do 12ky, tu jsme už stihli jen vyzvednout, vyřešili jsme ji až chvilku po poledni), a Řepora byl skvělý nápad, hlavně v aktuálních teplotních podmínkách. Chválím nekomplikovaný start, bezdomovce a knihu, bavili jsme se taky u básničky a vlaku do Havířova.

(Na konci ulice Na Vidouli jsme byli taky, ale policii na nás naštěstí nikdo neposlal; umístění tohohle stanoviště je asi jediná výtka, co máme.)

Michal (Chlupaté Fraktály Kurta Gödela)

Za náš tým bych chtěl též poděkovat orgům za moc povedenou hru. Už loňský ročník jsem si užil víc než mnohem slavnější hry a po tom letošním mám takový pocit, že i tentokrát se to bude opakovat. Už se těšíme na Po trati 2014!

Václaf
Šifry

Tak šifry jsou zveřejněny. Omlouváme se za zpoždění.

Lydka (Obhájci titulu)
Poděkování

Taky mockrát děkujeme za hru (hlavně orgům, ale i ostatním týmům). Moc jsme si to užili :-)

JiříK
Díky

Ondra: Přesně tak. Být orgy, vzal bych meteorology zpět :)

Ondra (Pomocný horizontální racek netřeba)
Díky

S odstupem dvou dnů musím poděkovat i meteorologické sekci, suchý mráz byl rozhodně lepší než sníh s deštěm, co je venku teď (i když v noci na čtrnáctce mi to ještě nepřipadalo).

Bingo (Tykadla)
Díky za hru

My také děkujeme za hru, která se velmi líbila. Na rozdíl od loňska poměrně rychlý start, další postup svižně a oproti loňsku zcela bez záseků, stejně jako loni jsme došli o půl páté na vypičenou (byť letos až jako čtvrtí) a stejně jako loni jsme na ní skončili.

Všechny šifry (z vyluštěných) byly pěkné kromě zbytečně prudivé metromapy (chudáci daleké týmy, které musely hledat úplně všechno), moc se líbily okýnka a domečky, Řepora, kniha z popelnice a posraná republika.

Nelíbilo se S jako střed ulice (Na Vidouli pokračuje ještě notný kus na sever, kde jsme hledali dost dlouho, až na nás poslali policajty - asi jsme budili hrůzu, vyrazila hned dvě auta).

Reportáž asi psát nebudeme, chybí nám v týmu nějaký grafoman, tak jenom pro zajímavost naklikaná trasa: http://www.mapy.cz/s/6Adc

"Dana" (t.č. Přizdisráči)

Naše E2 trasa je tady. Místy má taky pár výpadků, baterky v tom mraze odmítaly pracovat :-)

Edit (Václaf): Úprava odkazu.

reakce na #Korupce na Slunci
Korupce na Slunci (Korupce na Slunci)
Díky!

Došli jsme do devítky, která nás zabila. Do té doby jsme si to ale báječně užívali, mnohem lidštější šifry, než matrixy a bedny. Knížky krásný. Papíry u bezdomáče super. Dvojí bloudění už tak super ne, ale to je naše chyba, že si z Bedny pamatujeme pomník Roháče z Dubé ve Hvězdě a ne pomník na Bílé hoře :))

jinak naši trasu jsem zakreslil do mapy, příště zapnu spíš latitude na tabletu :) (přesun osm-devět nemám, musel jsem se odpojit, ochořelo dítě)

Edit (Václaf): Úprava odkazu.

reagovali #"Dana" (t.č. Přizdisráči)
Yeti (JÁDRO)
Poplakání

Chtěl bych poděkovat orgům za vypíčenou hru, která mi přišla subjektivně zábavnější než loni (víc využitých protitrudomyslných hospod?), ačkoli nás opět vypekla -- pardon, mne, pro JÁDRO to byl zážitek nový.

Naprosté nadšení: kulatá mřížka, kniha v popelnici a binární stromy (ano, Ondro, moc pěkná analytická šifra to byla)

Promrhaný potenciál: zasraná republika (triviální princip kopírující Krůtu)

Pražská pruda: metromapa

A náš konec ve hře: šifra pro sekretářku (kdo jiný sakra píše na qwertz? proč to sakra muselo začínat slovy, kde na tom záleželo?). Šlo ji ale řešit čistě analyticky, bez byť jen pomyšlení na jakousi divnou klávesnici, takže vše odpuštěno (skoro).

(Yeti)

Ondra (t.č. s.v.) (Spící Volové)
Poděkování

Ahoj,

díky orgům za hru, i když jsme se nakonec rozhodli už o půl šesté prchnout po trati do Brna a zachránit z neděle, co se dalo. Fanouškem letošní dvanáctky asi nikdy nebudu. Možná se v komentáři k šifře podrobněji rozepíšu, co se mi na ní nelíbí, ergo proč jsme na ní tak tragicky vytuhli a proč bychom ji asi ani nedali. Bez správného nápadu nebo bez ochoty zkusit milion věcí a umlátit šifru hrubou silou, se totiž analytický luštitel řítil po spirále pryč od správného řešení. A vlastně i poté, co jsem se dozvěděl řešení ve smyslu "shodný prefix binárně zapsaných písmen se přečte v morseovce" mi docela trvalo zrekonstruovat, jaká asi byla původní koncepce šifry, úmysl orgů a vůbec pochopit hint na řešení.

Nicméně zbytek hry se mi moc líbil. Protáhla nás kusem Prahy, který jsem ještě neznal, skanzenové stanoviště bylo super a většina šifer byla vážně skvělá a originální - namátkou rulička, kniha, hovna, mapová se zastávkami metra, ta mě bavila možná nejvíc... Ještě nevím, jak vypadal zbytek trasy, nicméně i přes dočasné hluboké zklamání, které ve vlaku panovalo, se nejspíš rozhodnu vyjet na Po trati i napřesrok. :-)

Ondra

Vepři ve při (Vepři ve při)
Poděkování

Tímto bych chtěl poděkovat vrchnímu Tomášovi z hospody U sedláka Franty za "doping" pro zvládnutí bolavého zubu a nejmenované paní z Malé Chuchle, která nás ráno pohostila zázvorovým čajem a sušenými datlemi. Jo a organizátorům za hru. Bavili jsme se, bylo to fajn. Dík :).

Aleš

P.S. Až vás bude na šifrovačce bolet zub, vsaďte se, že jen v tu dobu, když budete luštit, nikoliv na přesunu.

Vojta

Luštíme takhle ještě dávno před Vidoulí v hospodě a vedle si sedne paní, která je strašlivě naparfémovaná a já povídám šeptem citát z jednoho starého Televarieté: "Nemáte náhodou někdo kus hovna?" Kdybych tenkrát vědel, že orgové mě slyší...

Václaf

Šifry budou do večera, usilovně na jejich zveřejnění pracujeme. Po přípravné noci a herní noci jsme potřebovali alespoň jednu spací noc. Termín afterparty je v pravidlech ;-)

reakce na #Opravte to
Opravte to (Opravte to)
Zveřejněni šifer

Ahoj!

Velmi děkujeme za hru. I přes umístění na chvostu pelotonu dáme dohromady reportáž, kde bude více. Teď bychom jen chtěli vědět, kdy budou zveřejněny šifry. A taky bych rád přinesl nálezy (krásnou šedou čepici, pěkné černé rukavice - našli jsme i bundu, ale tu jsme nechali v nonstopáči), ale nějak mi vypadl termín a místo afterparty. Tomáš

reagovali #Václaf
Des (Corn Flakes)

vymezený prostor = mapa české republiky, hovna = okresní města, čísla = všechna okr. města v jednom kraji, řešení = písmena z SPZ v pořadí podle čísel.

Pro případné slovenské účastníky tzv. šifra s hendikepem ;)

reakce na #RCT
RCT
Poděkování

Velké díky orgům za super hru. Dřív jsem napsat nemohla, až teď jsem rozmrzla :D. Připojuji se ke kolegům níže, skanzen byl vyložená chuťovka, na kterou se prostě nezapomíná! + jedna prosba: zachraňte mne někdo a hoďte sem buď řešení šifer, nebo kdokoli aspoň princip hoven:D, já se jinak už půjdu vrhnout po hlavě z balkonu, pořád mi to nenaskočilo:(.

reagovali #Des
Des (Corn Flakes)

Díky za hru, užili jsme si ji moc, zmrzli jen trochu na 12ce. Škoda 15ky, která nás nepustila na bednu, ale naopak zabila a uspala.

Jeden dotaz na orgy, podle čeho jste vybírali podniky proti trudomyslnosti? Zrovna restauraci Na kopci bych někdy navštívil rád, ale ne s krosnou a v pohorkách ;)

R.U.R. (Divize nulou)

Díky moc za hru, skanzen tímto způsobem byl úžasnej zážitek (myslim, že už teď nemam důvod navštěvovat skanzeny, lepší zážitek už to asi nebude :-)), i ostatní šifry se nám líbily - tedy ty, které jsme potkali a dali :-) Jo a myslim si, že šifrovačka Po trati by mohla nést podtitulek "chlastací šifrovačka" :-))

Příšera(Digipig)

Ahoj, díky moc za hru, skanzen byl bomba, vypiplaná bageta nás vyloženě nadchla! Nejvíc nás naštvalo večerní dvouhodinové hledání šifry u dětského hřiště, aby se ukázalo, že si jí u sebe suší pochybně vypadající (ne)bezdéčko. Nakonec jsme se stejně utopili v hovnech... :-)

Branwen (Krysí smrť)

Moc děkujeme orgům za úžasnou hru, líbilo se snad všechno až na ten mráz, nejvíc samozřejme skanzen. Největší zážitek ovšem bude prolomení té prokleté knížky po téměř dvanácti hodinách (pravda, včetně sedmi hodin spánku). Více snad časem v reportáži.

Zlá koťata (3b) (Zlá koťata)
trojka

vsimli jste si, ze trojka porad kreslila toto logo? http://home.tiscali.cz/dan.novotny/jablik125.gif zvlaste kdyz mate v tymu zamestnance tohoto podniku, tak se tahle myslenka hur opousti :D

Dero (Přizdisráči)

Jupů!

Otec Fura (konkurenční hra)

S termoskami to je jako hráči. Teprve během šifrovačky poznáte, co je v nich.

reakce na #Nese pytel mouky
Nese pytel mouky (Nese pytel mouky)
Hledáme až 3 hráče !!!

Hledáme až 3 hráče do skoro zdravého týmu. Máme 2 termosky a novou mapu!!! Sejdeme se na startu ;) [Kdyžtak odpovědi stačí sem na diskuzi]

reagovali #Otec Fura (konkurenční hra)
Dero (Přizdisráči)

Neskuhrat, luštit. :)

reakce na #Alnagon
Václaf

Objednali jsme Vám krásné slunečné, leč mrazivé počasí. A ještě mrazivější budou vaše pocity po hře :-) Nemocným můžeme snad jen nabídnout možnost spojení týmů, příp. vrácení jednoho startovného, ale nesmí to udělat moc týmů – rozpočet je na napjatý.

reakce na #Alnagon
Alnagon (Korupce na Slunci)
k nemocem

No, a co nemocných bude po závodě. Orgové, fakt nešlo objednat lepší počasí?

reagovali #Václaf a #Dero
Ondra (Černý racek)

Hm, nemoci řádí dál, takže místa teď nabízíme až tři. Nebo můžeme doplnit vaši trojici. E-mail viz níže.

reakce na #Černý racek
Ondra (Lenoši)
Volné místo

Hledáme lenocha, který však není líný luštit v terénu :-) Pokud se někdo takový najde a rád by byl s dalšími lenochy v týmu, nechť se ozve na ondrabenda@seznam.cz

Černý racek (Černý racek)
Hledáme hráče

Nemoci se nám prohnaly soupiskou a máme tak rázem až dvě místa volná. Nechcete si s námi zahrát? Nabízíme zázemí v stabilní české šifrovací společnosti, prostor pro osobní růst, motivační ohodnocení, v případě velké zimy i pár vřelých slov. kontakt ondrej.smejkal na gmailu.

reagovali #Ondra
Kukytym

Ahoj, mame volna mista v tymu. Nechcete se nekdo pridat? Piste na hemda@seznam.cz

Martin Ti Šoun

Tým nalezen. Díky.

reakce na #Martin Ti Šoun
Tomáš (Seš-löst)

Noci jsou chladné?

Martin Ti Šoun

Stále hledám. :)

Ti

reakce na #Martin Ti Šoun reagovali #Martin Ti Šoun
Martin Ti Šoun
Hledám tým

Ahoj lidí. Nenašlo by se pro mne místečko v nějakém týmu? Normálně chodím s týmem JTHTN (HI 23), ale na ostatní je ještě zima... :) Kdyby mne někdo chtěl vzit, dejte vědět na irtaxine zavináč gmail tečka com. Díky. Ti

reagovali #Martin Ti Šoun
Martin

Tým naleznut... Martin

reakce na #Martin
Alnagon (Korupce na Slunci)
počasíčko

Na to počasí jsem fááákt zvědavej.

Václaf

Loni jsme měli nejhezčí počasí ze všech šifrovaček v roce, letos připravujeme nejhorší ;-)

reakce na #Ondra
Ondra
Předpověď počasí 16.3.

0/-5, slabé sněžení...

reagovali #Václaf
Martin

Pokud nás někdo bude chtít vzít do týmu, můžete mi psát na mail: martin@webdnes.cz

reakce na #Martin reagovali #Martin
Martin
hledáme tým

Ahoj, nepodařilo se nám sehnat a založit si vlastní tým, má někdo zájem o doplnění řad? Jsme dva vysokoškoláci, šifrovačky chodíme pravidelně za tým Carpe (Testudo): Martin, Pauli. Díky, Martin

reagovali #Martin