Sváťa (Fernety Kadla)
tak tady jsme si užili...

Tady jsme zakysli na 6 hodin a už to vypadalo, že končíme. Bingo se i stihnul přesunout na home office domů, odkud najednou posílá screenshot ze streetview ze Staromáku.

Dlužno teda ale i říct, že to byl stejný Bingo, který Danovu otázku po vyzvednutí šifry "hele, tady nahoře se píše o tom, že můžeme potřebovat něco ze dřív..?" odmávnul s "no jo, to oni tam tak píšou, toho si nevšímej" :)).

Tady bych se ale zpětně (a dopředně pro další ročníky) přimlouval za nějaké jasnější natrknutí. Stačilo by před tím kurzívovým textem nekurzívou "Nezapomeňte:" nebo tak něco. Protože bez té externí znalosti je šifra nedatelná a to, že je její druhá půlka pár set metrů odsud, je dost zásadní informace :).

reagovali #Tonda a #Václaf
Tonda (Černá Letní Zvířátka)

My (Aleš) jsme ten nápad dostali hned, takže nemůžu hodnotit z vlastní zkušenosti, ale nepřijde mi, že ta externí znalost je k vyluštění nutná. Analýzou se podle mě dá dojít k tomu, že tam je 27 různých křížků a substituce 27písmenné abecedy byla v první šifře. Jediný, co by mohl být problém je ten výsledný tvar (4*6 + 3), ale i k tomu by možná šlo nějak dojít.

reakce na #Sváťa reagovali #Sváťa
Václaf

Jasným „natrknutím“ z naší strany byla forma a pravidlo, větší nápovědu od nás opravdu nečekejte (nejspíš ani nikdy v budoucnu), navíc na jedenácté šifře.

reakce na #Sváťa