starší hráč
zvážení odkladu hry

Ahoj, bedlivě sleduji dění v Itálii a ve světe a aktuálně zrychlující vývoji situace i u nás. Přijde mi, že by od organizátorů bylo vhodné zvážit odložení hry (převod na internetovou verzi asi není tak jednoduché) . Přece jen to není jen o tom, že se někde sejde nebo nesejde 100 lidí, je to i fyzicky náročná celonoční akce, kdy oslabením organizmu může dojít k zvýšení rizika onemocnění. Přece jen jsou zde i účastníci již starších ročníků a už nám dávno není 20... Nehrajte si tady na hrdiny, jsme ještě ve fázi, kdy dodržování omezujících opatření má šanci zpomalit vývoj nákazy a pomoci našemu zdravotnickému systému se s návalem nakažených rozumě vyrovnat.

reagovali #Ondra S., #Lu a #Václaf
Ondra S.

proboha ne, zrušením hry prakticky bez shromažďování se přece žádné šíření nebo vývoj nezpomalí, stejně tak nezrychlí tím, že bude pár desítek lidí někde vzhůru přes noc... (dokonce to s přehledem spadá do situace, kterou popsal ministr Vojtěch, ohledně toho, co se zatím nemá rušit) Možná trochu hru poupravit, zejména start, ale zrušení mi přijde jako nesmysl, to už bychom fakt nemohli dělat skoro nic, kdyby vadila aktivita tohohle typu...

reakce na #starší hráč reagovali #Tomáš
Mladší ročník

Podle mě by dávalo smysl nejezdit z různých částí ČR, protože cesta vlakem tam a zpět je ideální příležitost k potenciálnímu přenosu. Tím pádem k cestám vlakem nedávat účastníkům důvod. Vím, že jsou všichni plnoletí, nicméně řada zatne zuby, protože šifrovačky milují, ač by jim selský rozum říkal "zůstaň doma", a budou doufat, že svou cestou tam a zpět nic nezkazí, i když jim je to trochu proti srsti. Navíc nechtějí rozbít tým, takže pojedou už jenom proto, aby neohrozili týmového ducha.

Veškerý smysl karanténních opatření spatřuji v tom, že se nezvyšuje počet kolektivů, s kterými se člověk běžně setkává, což 2 cesty zavřeným vlakem -nejen- se šifrovacími spoluhráči zaručeně změní. Z pozice organizátora bych uvítala doporučení typu "pokud nejste z Prahy, nejezděte zbytečně vlakem, zvažte dopravu autem a pokud není možná, vysoce se doporučuje účast oželet", ač by nad ekologičností tohoto doporučení Greta zaplakala.

Je něco jiného jezdit vlakem a MHD kvůli výkonu práce. Pokud to ale nutné není, řada společností teď aplikuje opatření, aby lidé, a věřím že i účastníci šifrovacích her, zůstávali doma na home office, aby se snížila pravděpodobnost styku s nemocnými, což je trochu v kontrastu s tím pak o víkendu sbalit batůžek a vydat se vstříc novým setkáním stovek cizích lidí v MHD a vlaku. Připadá mi tedy, že pořádat Po trati bez výše zmíněného doporučení je jako podávat jablíčko pokušení Adamovi a Evě.

reakce na #Ondra S. reagovali #Háňa a #Ondra S.
Lu

Ahoj, starší hráč má pravdu a připojuji se k jeho návrhu, aby orgové zvážili odložení hry. Já se strašně těšila a pokud hra teď nebude, bude mě to mrzet. To ale nic nemění na tom, že karty jsou rozdány jasně: pro mladé zdravé je covid míň než banální chřipka, jenže právě jejich chování rozhodne o tom, jakou dynamiku bude epidemie mít, a to zase rozhodne o tom, zda to zdravotnický systém kapacitně zvládne (a nápor bude mnohem větší než při chřipce: infekčnost je vyšší a nelze chránit zdrav. personál očkováním). Takže každou cestu MHD i každou návštěvu hospody bychom teď měli pečlivěji vážit. Rozumím, že nelze přestat žít, na druhou stranu je ale na místě začít víc myslet i na druhé - i proto, abychom se co nejdříve mohli vrátit zpátky do normálu.

reakce na #starší hráč
Václaf

Hra nemá charakter hromadné akce (jako jsou plesy, sportovní utkání či demonstrace), proto jsme se po zvážení všech možných rizik rozhodli, že proběhne v plánovaném termínu. Účastníci hry jsou zletilí, předpokládáme tedy, že dokážou odhadnout své individuální možnosti. Každý se hry účastní z vlastního rozhodnutí a na vlastní nebezpečí.
Pokud se na hru necítíte, můžete účast zrušit. V tomto případě vám po hře vrátíme startovné v maximální možné výši, jakou rozpočet dovolí. Napište nám prosím e-mail.

reakce na #starší hráč reagovali #Ti (1971)