Marwin (Freezy Bee)
Špatné rady

Tohle byla jasná svinská a faulová podpásovka, kterou jsme sežrali i s navijákem, takže se mi strašně líbila. Pomůcek už přeci máme tolik, že je rovnou házíme do archivu a ani se na ně nekoukáme. Některým spoluhráčům o jejich existenci raději ani neřekneme... :)

Jediné, co mi na provedení vadilo, byla předchozí rada od přednášejícího, abychom "domobranu" ignorovali. Beru jako takový nepsaný zákon, že když šifra/pokyn/stanoviště obsahuje sdělení, abychom něco dělali nebo nedělali, tak jeho (správně pochopené a občas doslovné) dodržování mi pomůže. Takže tady jsme vydrželi ignorovat aspoň 3 kola a ještě jsem se u toho posmíval týmům, kteří se nechali rozptýlit od přednášky, ve které musí za chvilku být to důležité. Být v týmu sám, vydržel bych to ignorovat nejspíš ještě dost dlouho po přednášce.

Něco podobného se párkrát vyskytlo i dál - např. na houbách jasná zmínka o tom, že houby se přece nejí žádné, protože je milujeme. To nás odvedlo od správného nápadu na dost dlouho. Byl to nějaký taktický záměr, nebo jak to mám brát?

reagovali #šuf
šuf

Marwin: Výzva k ignorování domobrany pronikla do semináře mojí chybou, kterou jsme ale zpětně povýšili na součást záměru. Tím samozřejmě bylo vyvolat schizofrenii, kdy týmy vlastně nevědí co poslouchat a komu věřit. Vítejte do reálného světa!

Trolejbus: Kdo řádně poslouchal seminář, neměl zpravidla s interpretací tajenky problémy. Řada týmů se na Orionku vydala dokonce i bez vyluštění šifry (aby byla následně odpálkována zpět).

Čili ano, autorsky bylo správné dávat pozor jak na domobranu, tak na seminář. To že se oba zdroje navzájem podrývaly tak nějak patřilo k věci :).

reakce na #Marwin reagovali #Aleš
Aleš (Mladí muži se smartphony)

Dnes jsem si na Florenci v metru všiml obřího plakátu "Víte, že v Praze také jezdily trolejbusy?"...

reakce na #šuf reagovali #Václaf