Dana (Přizdisráči)

Taky se přimlouvám za zveřejnění zbývajících řešení, zprovoznění fotky startovního billboardu a cedulky na znamení... Díky! :-)

Dan (Tykadla j.h.)

Malinko tu naruším to ticho po pěšině :) Stále nejsou zveřejněna autorská řešení šifer od Vláčku až k Vypičené, měla brzy následovat, ale co je brzy ;) ?

Tom

Podařilo se nám ho vyfotit při průjezdu (a naštěstí to i stihl někdo přečíst).

reakce na #"Dana"
"Dana" (Přizdisráči)

Bude zveřejněno řešení?

"Dana" (Přizdisráči)

Bylo by možné zprovoznit zobrazení startovního billboardu? Díky!

reagovali #Tom
Tomáš (Krysí smrť)

Nám pro změnu omylem vyšlo TOKZBYLO, což jsme interpretovali jako TO K ZBYLO, a po zbytek hry jsem se nemohl zbavit pocitu, že ještě musím někde použít ono nevyužité K ;-)

reakce na #Marwin
Marwin (Freezy Bee)

Když to tak s odstupem čtu, tak jsme "TO UZ BYLO" považovali za nápovědu úplně mylně. Přišlo nám, že to úplně jasně potvrzuje, že popis je odzadu. No, asi by nás ani jiná z těch tří zpráv nezmátla, ale tahle byla taková pěkně povzbudivá...

Dero (Přizdisráči)
Šifra 15 – vypičená 3 Fakt vypičená

Tahle vypičená je fakt řádně vypičená.

Ti (3 s kouskem)

Ještě že... :) :)

Hanka (voy-a-ger)

Aha, tak my měli ty středy, Polybiův čtverec nás taky napadl, ale dali jsme ho na pozadí celého útvaru a ne v rozměrech, které byly naznačeny dole :) Škoda :)

..

a koukám, že to bylo i v upřesnítkách pravidel.. "V případě užití Polybiova čtverce je obvykle vynecháno písmeno Q."

reakce na #Sváťa (Tykadla)
Dan (Tykadla j.h.)

My v počtech našli BYLO LONI (2 roky prázdnin, 25 na holou, 12 měsíčků/tucet, 4 roční období+11. září, 12 rozhněvaných mužů, desatero božích přikázání+5 dveří od aut, 7 statečných+7 trpaslíků, 2 holky+BIcykly+5 smyslů)

reakce na #Addam
Radek (Freezy Bee)

Jedna nápověda vyšla TOUZBYLO. Možná tam byla ještě nějaká, ale tu už jsem Martina luštit nenechal.

reakce na #Addam
Sváťa (Tykadla)

Středy těch oblouků vycházejí do mřížky 5x5 stejných rozměrů jako je šedě naznačeno vlevo dole. Celkově má zadání tvar Q.. to se vynechá a středy už odpovídají postupně písmenům řešení

http://s16.postimg.org/kadyxpccl/potrati14.png

reakce na #Hanka (voy-a-ger) reagovali #..
Addam (Točená zmrzlina)
Šifra 1 – vzpomínková Čísla a jména

K čemu a jak měly vést vlastní jména a doasociované počty? Vychází mi z nich něco jako BYLDLIGF, ENM?BJOO, nebo TNU?BYLO, nebo ..? Cestou k rybníku jsem doufal, že jdeme úplně špatně a že máme lousknout ještě jednu vrstvu, ale nebylo to tak.

Hanka (voy-a-ger)
Šifra 14 – obloučky A jaký byl teda postup?

Jak se to teda prosím řešilo, že se z toho dalo dostat Jaselska Z? :)

reagovali #Sváťa (Tykadla)
Tíman (KVÍK!)

Měli jsme ji někdy od 18 hodin, v osm jsme zjistili, že ji máme fakt luštit, nakonec padla v 11 dopoledne po vydatném spánku - díky orgům za prodloužení nejdelšího kvíčího překonaného zákysu na 15 hodin :-)

Dero (Přizdisráči)

Jak si to tak prohlížím, říkám si, že kdyby každá věta obsahovala 21 slov, že by se to hned luštilo líp.

Carpe noctem

Cestou do blizkeho nonstopu jsme zjistili, ze je vsechno z obrazku na ulici Cukrovarska. Vzdyt preci policie a nonstop souhlasi s koncem sifry! Vytraz, ta je preci v kostele, ten je na proti policii. Textil by taky byl, i ta vinarna. Psc nam nepomohlo, cedule taky ne. Ulici jsme prosli asi ctyrikrat tam a zpatky, nez nas napadlo, ze s trochou elanu to nebude nikdo jiny, nez veleslavny Jozo...

Václaf

Mapa ještě nebyla zveřejněna.

edit: Už byla.

Lipča (Spící Volové)

Hoj Orgové, odkaz na mapu průchodu hrou na stránce "Po hře" mě zas posílá zpět na stránku hry. Je problém na mé straně nebo jinde?

reagovali #Václaf
Kempas

Požadavky na hesla byly poměrně přísné: ideálně 6–7 písmen, pokud možno monotematické (nakonec geografie) a samozřejmě semílací tajenka v nich. Navíc ne všechny šifry dokáží skrýt libovolnou tajenku. To, že Opavsko či Šumava mohou evokovat Tatry, nás opravdu nenapadlo, a Lomnica namísto Lomnice byla použita z výše uvedeného důvodu („A“ se v krajích kreslí líp), navíc se ukázala jako mírně protihaluzící.

reakce na #Sváťa (Tykadla)
Sváťa (Tykadla)

Byl to záměr, nebo náhoda, že indicie ukazovaly i na Tatry? My jsme při splínu na 5E přemýšleli, jak asi povede z kolečka cesta ven a společný jmenovatel hesel nám vycházely Tatry (hranice, Tatranská Lomnica, "od Šumavy k Tatrám"..). A když jsem doma viděl, že řešení 5E bylo Opavsko, tak mě to jen utvrdilo (Tatranky).

Chápu, že přečtení do pravého úhle je elegantnější, ale asi i s tím Jeseníkem bychom to bývali na ty Tatry zkusili.

reagovali #Kempas
Majk (Přizdisráči)

Skvělá reportáž!

Sváťa (Tykadla)

souhlas.. taky jsem si ji vyluštil až doma a nádhera