Dana (Přizdisráči)

Taky se přimlouvám za zveřejnění zbývajících řešení, zprovoznění fotky startovního billboardu a cedulky na znamení... Díky! :-)

Dan (Tykadla j.h.)

Malinko tu naruším to ticho po pěšině :) Stále nejsou zveřejněna autorská řešení šifer od Vláčku až k Vypičené, měla brzy následovat, ale co je brzy ;) ?

Václaf

Mapa ještě nebyla zveřejněna.

edit: Už byla.

reakce na #Lipča (Spící Volové)
Lipča (Spící Volové)
Mapa hry

Hoj Orgové, odkaz na mapu průchodu hrou na stránce "Po hře" mě zas posílá zpět na stránku hry. Je problém na mé straně nebo jinde?

reagovali #Václaf
trosecnici
Diky

Tez se pripojujeme s diky. Ac nas postup zastavila uz 5C (vzdali jsme po 8.5 hodinach), tak jsme si v teple a suchu cile dolustili komplet zbytek hry za nejakych 5 hodin (krome 9 - hub). O to vic nas mrzi, ze se na dalsi sifry nedostalo v ramci hry, protoze byly fakt pekne. Za rok nas tu mate zas! ;-)

Ti (3 s kouskem fosforu)
Díky

Děkuji orgům za parádní hru. Přidání vlaků byl zajímavý prvek, šifry krásně nápadité a počasí očekávaně březnové. Startovní aktivita se mi moc líbila a hledání hub v noci byl zážitek, na který budu dlouho vzpomínat.

Už teď se těším na příští ročník.

Branwen (Krysí smrť)

I my mockrát děkujeme za hru, která nám letos fakt sedla - vykysli jsme překvapivě až na začátku kolečka. (Navíc umístění na čele výsledkové listiny až do čtvrté šifry jsme tedy opravdu nečekali, pravděpodobně to bude zážitek roku :o) )

Dost nás mrzela ztráta třičtvrtěhodinového náskoku při čekání na vlak v Počernicích (kterou nevyvážila ani možnost předluštit si pětku, bo jsme předpokládali, že odměnou bude jen nějaký časový bonus, bez kterého se přinejhorším obejdeme). Situace na pětce, kde bylo nejdřív potřeba vystát frontu na papír od b-týmáka, následně na b-týmáka samotného a do třetice na b-týmáká, abychom mu mohli sdělit jinak bezprizorní heslo, teda taky celkem nic moc. Následujících pět hodin U Čébi ale bylo fajn (teda ne ten zákys, ale to teplo a sucho :o) ).

Škoda té sedmičky, správné řešení mě snad i napadlo, ale nějak jsme se nemohli zbavit dojmu, že ty mnohé odkazy na trasu hry, resp. přidělenou mapu, a na papír se šifrou (znak kolejí, pravidla, hospoda, šifra, PoTrati - co chybí? Názvy šifer! -> trasa hry) musí mít nějaký význam, zatímco podle Karla se bude jen řadit... No nic, příště třeba dojdem aspoň na tu desítku :o)

Marwin (Freezy Bee)

Abych nezapomněl na to nejdůležitější - díky moc za hru, kterou jsme si výborně užili. Přišla mi trochu nečekaně těžká, zejména na začátku a zejména vzhledem k absenci nápověd. Nicméně to mají všichni stejné, takže to není vůbec výtka.

Přinesla několik zajímavých nápadů a prvků, díky za ně!

Ondra (Seš-lost)
Díky za hru

Díky za hru, která přinesla několik nečekaných prvků (netradiční směřování trasy, aktivita na pozornost, vlaky, fitness, využití hesel). Co se týče šifer, měl jsem bohužel častěji než jindy pocit, že se moje lušticí intuice nepotkává s autorskými záměry. Byly tu šifry, po jejichž vyluštění (nebo poté, co jsem se dozvěděl autorské řešení) jsem si místo radostného dojmu "jů, tímhle to všechno do sebe krásně zapadá", říkal spíš "hm, budiž, tohle byla taky jedna z možností". Bez možnosti věřit své intuici se pak člověk častěji nachytá na trojské prvky, které dále násobí počet cest, které je nutné mechanicky vyzkoušet, což brzdí postup i kazí dojem ze hry.

K šifrám se možná později rozepíšu ve vláknech, tady bych ještě okomentoval pár dalších věcí:

Odjezd z Horních Počernic byl dramaturgicky obtížně stravitelný (jasně, výluka je vis maior...). Teoreticky mělo být dlouhé čekání na vlak výhodné - tým si mohl v klidu, bez deště, bez nutnosti obcházet stanoviště, luštit šifry z kolečka. Ve skutečnosti to ale silně tlumilo motivaci. U kolečkových šifer nebylo moc vysvětlené, k čemu a kde nám budou, třepili jsme síly mezi ně a šifru 3, každou chvíli se rozpouštěl náš tehdejší rychlý náskok. Na jiných ročnících PoTrati se prvních pár stanovišť člověk tak nějak veze na vlně (rychlého luštění lehčích šifer), to tady najednou bylo utnuto.

Stanoviště Fitness bylo dost náročné na chudáky b-týmáky, protože týmy chodily po dávkách. B-týmáci měli málo instrukcí, jak řešit nečekané situace (hráčské pokusy ulehčit si cvičení, pokusy odevzdat heslo před ukončením cvičení), hráči zase měli málo instrukcí, jak zacházet s heslem (komu ho odevzdat a komu ne), takže vznikal trochu chaos.

Šifry s hesly jsou sice pěkná možnost, jak použít principy, do kterých se normální tajenka nevejde, ale zase omezují možnosti luštění (třeba komplet mizí reverzní inženýrství). To klade vyšší nároky na vyladěnost a eleganci heslových šifer, a myslím, že to se právě úplně nepovedlo (5C byla šifra typu hm, ale i 5B mi přišla nadbytečně trojská). Šifry byly taky o chlup (místy dost tlustý) těžší, než by se vzhledem k té heslovitosti hodilo (ale asi i než se podle testů čekalo?). Taky půlhodinový limit na hesla mi přišel trochu overkill, funkci by plnilo i deset minut a tým by mohl zadávat hesla s menším strachem.

Když dostanu od orgů vlastní mapu, tak čekám, že byla připravena s ohledem na stanoviště hry. Takže když se např. dozvím, že mám pro šifru 5D jít k potoku jihozápadně, půjdu k tomu, který mám v mapě. Ve skutečnosti jsme takhle docela dlouho hledali u úplně jiného potoka.

Na hru jsem se hodně těšil, i proto se teď cítím trochu zklamaný. Jak se ale znám, přejde to a za rok přijdu rád zas :)

Karel (Spící Volové)
Poděkování

Vážení orgové, díky moc za hru! Pro mě osobně to bylo jednoznačně nejlepší, nejpovedenější a nejzábavnější Po trati, byť, jak tak koukám na výsledky, bude hra obecně hodnocena asi dost rozporuplně. Několik šifer kolečka v sobě opravdu skrývalo jistou dávku zákeřnosti a fakt byla potřeba správná konstelace hvězd, aby se z něj člověk dostal... Nejvíc se mi líbily přesuny vlaky, páč vláčky a nádraží mám rád, a ze šifer potom stanoviště 10 a 11. Velmi povedené kousky! Mrzí mě náš konec na 12, nebot jsme měli dost času i na úplné dojití. Šifra se mi moc nelíbila, dalo se s tím zkoušet fakt hodně náhodných operací, nicméně musím uznat, že správné řešení je z nich nejelegantnější. No co už, příště projdem! :-)

Dero (Přizdisráči)
Díky za hru

Děkuju orgům za hru. Z toho mála, co jsme viděli, se nám líbila jednoduchá a čistá úloha 2 (Puzzle). Naopak se nám nelíbily šifry 4 (Smajlíci) a 5C (Zvířátka), které považuju za velmi neelegantní.

Jirka (Krabice ve slevě)
poděkování

Chtěl bych poděkovat za hru. Ze začátku nám to vůbec nešlo (šifry 1,2), pak se to trošku rozjelo (šifry 3,4) a pak nás zachránila hospoda u Čébi, kde jsme strávili snad 3 hodiny luštěním 5B spolu s několika dalšími týmy. O to větší překvapení bylo umístění v první dvacítce pořadí na 5C a náš neustálý posun vpřed až na 5. místo na šifře 9 v Ďáblicích. Hledání hub za svítání bylo také fajn a náš konec na šifře 11 byl příjemně zakončen v blízké cukrárně. Většinu šifer jsme dali týmově, což mě bavilo moc. Nejvíc se mi líbily šifry 7 a 10.

Václaf

Pracujeme na opravě, omlouváme se.

reakce na #Terez
Legre (Zlá koťata)
hledáme jedno zle kotě

Onemocnělo nám, prosím kdo chce s námi hrát a stát se zlým kotětem pište na: tym@zlakotata.cz

MNAU

Terez (Máme Tušení)
Přidání člena

Rádi bychom přidali jméno pátého člena, ale změny se nechtějí uložit. Šlo by s tím něco udělat?

reagovali #Václaf
Zuzka

Musíte se přihlásit.

reakce na #thonic
thonic
Takže kdy a kde?

Jelikož 11. března 2015 20.00 už uplynulo a ještě pořád jsem nikde informace o srazu nenašel, dělám někde chybu, nebo ty informace ještě počád nejsou vidět?

Díky.

reagovali #Zuzka
Ti (JTHTN)
řešení šifer

Koukal jsem stránky starších ročníků. Po stisknutí tlačítka "zobrazit řešení" se nic nestane. Že by nějaká chybka? :)

Ondra

Dva stupně nad nulou nestačí, ideální teplota piva je 4-7 °C...

reakce na #Václaf
anonym

Poslední informace před hrou budou zveřejněny zde 11. března 2015 20.00

reakce na #thonic
thonic
Kdy a kde

Ahoj, asi jsem slepej, ale nenašel jsem kdy a kde se sejdeme, díky :)

reagovali #<em>anonym</em>
Václaf

Na sobotní odpoledne jsme objednali lehký deštík, v neděli bude líp ;-) Dva stupně nad nulou stačí?

reakce na #Příšera reagovali #Ondra
Příšera (Digipig)
zimaaa

Drazí organizátoři, jestlipak jste počasí z uplynulého víkendu objednali i na ten následující? Četla jsem v předpovědi něco o sněhu :-(

reagovali #Václaf
Tomáš

Na Po trati může překvapit snad jedině askeze. Nebo má velký bratr nějaké bližší info? Za správný tip vám jistě nějakou výživnou nápovědu pošlu!

reakce na #Dero
Dero (Přizdisráči)

Vždycky měla! Prozatím chlast, vágusáci a sex. Samé lahůdky. :)

reakce na #Václaf reagovali #Tomáš
Václaf

Odkdy má naše hra téma? ;-)

reakce na #Dero (Přizdi) reagovali #Dero
Dero (Přizdi)
Tip na téma hry

Pokud správně tipneme téma letošní hry, dostaneme nápovědu nebo tak něco? :)

reagovali #Václaf