matejcik (nechci-uvést)

Ti co si tady stěžují, že to neznají, že neví o kapele East (něco) a o filmu s opicemi ... kolik vám je? Protože mám trochu pocit, že se tu dohadujete o nějakých "generačních" rozdílech. Já jsem šel do školy v roce 1990, takže Eso začalo vysílat někdy když jsem byl zhruba ve třetí třídě, a existenci kapely East 17 se v té době mezi vrstevníky (hlavně teda vrstevnicemi ;e) ) naprosto nešlo vyhnout. Podobně film 12 opic byl v době, kdy jsem byl na gymplu, jeden z těch, které je nezbytné vidět (po boku např. Pulp Fiction, Trainspotting, Monty Pythonů... ne žánrově, ale protože se to považovalo za základní kulturní znalost, aspoň v tom prostředí, kde jsem se pohyboval). Od nás z týmu (lidé ze tří různých měst ve věku 25-30) jsme ten film znali všichni. za to bych měl třeba potenciálně problém s rozhněvanými muži, o jejichž existenci pouze velmi mlhavě tuším.

a raketa signální vám nevadila, mimochodem? ;e)

reagovali #Kolalok
Kolalok (Kolalok & syn)

O kapele East něco jsem psal já, ale rozhodně jsem si nestěžoval. Šifru jsem naopak velmi chválil.

V teamu byli členové tří různých věkových skupin. Díky tomu někdo přišel na East něco, a kolik to je byla jediná věc, kterou jsme zjišťovali na dálku. A přesto, že v teamu byli lidé, kteří šli do školy více i méně dříve i trochu i více později než v roce 1990, podařilo se jim této kapele vyhnout. (Nemyslím si, že by to někoho z nás mrzelo.) :-))

Filmy jsme dali bez problémů, každého napadlo něco, ale skoro všechno znali všichni. S filmy vyjmenovanými matejcikem také nemáme problém. Přesto, že jsem chodil do školy dřív. ;-)

Signální: A proč by měla? Je to známé spojení, odborný termín, bez ohledu na to, co se pak někdy podle něho pojmenovalo. Schválně jsem se podíval na Goo..., zcela správně najde jako první vysvětlení toho termínu (heslo na Wikipedii). Pak najde firmu toho jména dodávající železniční zabezpečovací zařízení, :-) a pak teprve písničku. Ale v šifře nejsou jen díla (knihy, filmy, filmy podle knih, písně) a kapely. A spousta těch děl a kapel se stejně jmenuje podle něčeho, co bylo předtím. Tak jsme taky při řešení hledali všemožná spojení, a ne nutně filmy a písničky. Jsou čtyři (Čtvero) roční(ch) období Vivaldi nebo obecný pojem? Původně jistě obecný pojem. (Ale v šifře na tom naštěstí nezáleželo.) :-)

reakce na #matejcik