Miki (Šestý nesmysl)
Poděkování

Ahoj, chtěl bych moc poděkovat za hru. Kromě pro nás nešťastné nulté šifry a pro mnoho týmů ještě nešťastnější třináctky se nám to moc líbilo.

Mně asi nejvíc nadchly šifry 1 a 3, ale i ostatní stály za to a noční stíhací jízdu jsme si užili dosyta. Díky zpoždění ze startu, které se postupně i kvůli povaze trasy a nutnosti využívat (noční) MHD prodlužovalo, jsme pak na třináctce alespoň ani neměli čas pořádně zmrznout :)

Děkujeme!

Dimitrii (Enigmafie)

Už jsme našli.

reakce na #Dimitrii
Petr (Želvonohý)

Želvonohé torzo už nepoptává.

reakce na #Petr (Želvonohý)
Petr (Želvonohý)
2 trosečníci

Ahoj, dvoučlenné torzo již celkem zkušeného, ale nijak spektakulárně výkonného týmu Želvonohý poptává uplatnění u konkurence. Chcete nás? Kontakt: petr.cernocky na Gmailu (nebo se stejnou adresou na Hangoutu) Petr a Marek

reagovali #Petr (Želvonohý)
Václav (Aplikovaní hrošíci)
I my hledáme

Hledáme pátého člena, pište na v.stencel na gmailu. Díky

edit: Už jsme našli.

Dimitrii
Enigmafie hledá pátého

Ahoj. Předmět mluví za vše. Pište prosím na info@enigmafie.cz. Díky a těšíme se

reagovali #Dimitrii
Síba von JstutT
ztráty a nálezy

Tým Šmeydíci má u mne brýle ztracené na Hradecké sově. Nechť mne kontaktuje na tel. 724793088, předám na startu.

Honza

Pali: Chyba! https://matrix.velkyvuz.cz/2006/sifry/1b1.php

reakce na #Pali
Pali (JménoNeníPriorita)
Maďar

"Doufáme, že nám do toho zase nějaký Maďar nehodí vidle."

Aha! Takže to je dôvod prečo to indivíduum nechápem. Rozumiem češtine aj slovenčine ale maďarčinu som sa ešte nenaučil. Vďaka orgom za objasnenie! :D

reagovali #Honza
Marwin (Freezy Bee)
Korelace x Kauzalita

Zatím se nemohu zbavit dojmu, že blížící se termín Po trati vyvolává restriktivní opatření... :-(

Elif (Černá Letní Zvířátka)
Hledáme Zvířátka

EDIT: Zvířátka už sme našli.

Z dôvodu kolízie nového termínu hry so šachovým turnajom hľadáme do nášho tímu až 3 vytrvalých spoluhráčov, prípadne ďalší menší tím, ktorý by s nami chcel spojiť sily. Záujemci môžu zanechať správu užívateľovi elif.garajova na doméne gmail.com. Tímové tričká na hru radi zapožičiame!

Václaf
Vítězství orgů

Je to necelá hodina, co (by) skočila hra. Jsme první organizátoři, kteří získali všechny možné korálky, žádnému týmu se nepodařilo dostat ze startovní šifry. Vlastně ani na start, a to všichni věděli, kde je.
Ačkoli obvykle zveřejňujeme i nenavštívené šifry, letos uděláme výjimku – šifry si schováme na později (snad na září).

Zdenek (Freezy Bee)
Cinske trhy

Nikdy jsem nebyl v pevninske Cine, ale nemam rad tammni trhy!

Alnagon

super :-)

reakce na #Václaf
Václaf

Bohužel můžeme termín jen stěží odhadnout.
Předběžně jsme si rezervovali v šifrovacím kalendáři víkend 19.–20. září, ale pokud se situace nebude vyvíjet příznivě, ve hře je i odložení na příští rok do tradičního termínu.
A registrace běží, nové týmy se mohou s radostí přihlásit :-)

reakce na #Alnagon reagovali #Alnagon
Alnagon

Drobná (možná blbá) poznámka: Bude fajn, pokud bude nový termín hry znám dostatečně dopředu a zároveň bude umožněno se ještě dopřihlásit/odhlásit v případě, že bude dalším týmům nový termín vyhovovat, respektive někomu vyhovovat nebude.

reakce na #Václaf reagovali #Václaf
Sváťa (Fernety Kadla)

Díky moc.

reakce na #Václaf
Václaf

Poslední informace jsme stáhli (odložili jejich znovuzveřejnění). Hra se odkládá na neurčito (viz aktuality).

reakce na #Sváťa reagovali #Sváťa a #Alnagon
Sváťa (Fernety Kadla)
Poslední informace před hrou

"...budou zveřejněny zde 13. března 2020 23.00"

Jaké jsou ve hře varianty? Posun na jiný termín/online verze? Je, prosím, možné aspoň toto naznačit už teď, ať můžeme případně reflektovat v plánech na víkend, původně zrušených kvůli Po trati? :)

Díky!

reagovali #Václaf
Ondra S. (JménoNeníPriorita)

Jo, cestování vlakem z míst mimo Prahu tomu samozřejmě dodává jiný rozměr, tam už alternativní program šíří možné nakažení méně. Mimopražská spoluhráčka také zvažuje nepřijet, nemám s tím žádný problém, bude kdyžtak luštit z domu třeba.. jsem přístupný i variantě, že vyzvedávat půjdu sám a ostatní si udělají základnu někde v pohodlí domova, aby nás chodilo co nejméně, minimálně dokud bude hra v centru, ale nařizovat to globálně asi nejde :) Jinak mě také trochu zarazilo místo a styl startu a proježdění celodenní jízdenky, tak uvidíme, co se z toho nakonec vyklube...

reakce na #Mladší ročník
Háňa (Žárovky)

Hezký den, náš tým se nakonec také rozhodl odhlásit. Je nám to moc líto, ale myslím, že ani není nutné blíže rozepisovat důvody, které jsou zde již uvedeny od jiných týmů. Startovné také nechceme zpět a samozřejmě, pokud by došlo k odložení hry, moc rádi se zúčastníme. Hodně štěstí!

reakce na #Mladší ročník
Václaf

Vyčkáváme na rozhodnutí vlády.

reakce na #Víteček
Víteček (Omnes Virtutes)

Ahoj, pokud se zakáží akce nad 10 lidí, jak to bude s poTrati? V.

reagovali #Václaf
Vláďa (Brouk v hlavě) (Brouk v hlavě)

Ahoj, my jsme se už rozhodli také do Prahy nejezdit, přesně ze stejných důvodů, jako níže. Moc jsme se na hru těšili, ale zdraví je přeci jen přednější. Startovné také zpátky nechceme. Pokud by se náhodou hra odložila či změnila na internetovou/mailovou, rádi se připojíme. Díky za pochopení a přejeme, ať to všechno dobře dopadne.

reakce na #matejcik
matejcik (Emergentní zjevy)

Ahoj, náš tým se ze hry kvůli epidemiologické situaci odhlašuje. Startovné zpátky nechceme, koneckonců dali jsme slevu za odhodlání. (Ale nechtěli bychom ho zpátky ani kdyby to tak nebylo, coby sám org vím jak je to blbý rušit věci těsně před hrou.)

Píšu to sem proto, abych podpořil další týmy, které třeba mají nějaké obavy, ale "nechtějí být měkký", když už se přihlásili.

K tomu co tu padlo: osobně považuju luštění obecně za bezpečné, ačkoliv při počtu 64 týmů bych už zvažoval rukavice na vyzvedávání šifer. Co za bezpečné nepovažuju je: - zvolené místo startu, i přes zavedená opatření, zejména pak cestu na něj a z něj - cestování MHDčkem tolik, že se vyplatí celodenní jízdenka - využívání hospod proti trudomyslnosti, zejména při množství hráčů, se kterými bychom se tam v noci v -2 stupních rozhodně potkali. Kdybychom byli víc odhodlaní, tak si dáme hru striktně pěšky, striktně venku, a ten start "nějak risknem". Ale že se takové faktory sešly tři, tak jsme si v týmu řekli, že nám to za to nestojí.

Kdyby se orgové nakonec rozhodli to posunout, uvítáme to a v nějakou příznivější dobu si rádi zahrajeme. Případně kdyby byla vystavena nějaká online varianta! Aspoň si potom zkusíme projít hru virtuálně ze zveřejněných šifer.

Těm, co se rozhodli jinak než my, přejeme příjemný zážitek a hlavně hodně zdraví! (a nejezděte za babičkou)

reagovali #Vláďa (Brouk v hlavě)
Mladší ročník

Podle mě by dávalo smysl nejezdit z různých částí ČR, protože cesta vlakem tam a zpět je ideální příležitost k potenciálnímu přenosu. Tím pádem k cestám vlakem nedávat účastníkům důvod. Vím, že jsou všichni plnoletí, nicméně řada zatne zuby, protože šifrovačky milují, ač by jim selský rozum říkal "zůstaň doma", a budou doufat, že svou cestou tam a zpět nic nezkazí, i když jim je to trochu proti srsti. Navíc nechtějí rozbít tým, takže pojedou už jenom proto, aby neohrozili týmového ducha.

Veškerý smysl karanténních opatření spatřuji v tom, že se nezvyšuje počet kolektivů, s kterými se člověk běžně setkává, což 2 cesty zavřeným vlakem -nejen- se šifrovacími spoluhráči zaručeně změní. Z pozice organizátora bych uvítala doporučení typu "pokud nejste z Prahy, nejezděte zbytečně vlakem, zvažte dopravu autem a pokud není možná, vysoce se doporučuje účast oželet", ač by nad ekologičností tohoto doporučení Greta zaplakala.

Je něco jiného jezdit vlakem a MHD kvůli výkonu práce. Pokud to ale nutné není, řada společností teď aplikuje opatření, aby lidé, a věřím že i účastníci šifrovacích her, zůstávali doma na home office, aby se snížila pravděpodobnost styku s nemocnými, což je trochu v kontrastu s tím pak o víkendu sbalit batůžek a vydat se vstříc novým setkáním stovek cizích lidí v MHD a vlaku. Připadá mi tedy, že pořádat Po trati bez výše zmíněného doporučení je jako podávat jablíčko pokušení Adamovi a Evě.

reakce na #Ondra S. reagovali #Háňa a #Ondra S.
Ondra S. (JménoNeníPriorita)

Tomáš: Za mě spíše to první, ale neznám plán letošní hry samozřejmě. V druhé variantě se imunita z nedostatku spánku snad nesníží hned tak rychle, ale až po delší době, a třeba se i na hře vyspíme, co já vím :D Jinak při luštění/přesunech na hře, většinou přes noc, potkám nejspíš výrazně méně lidí, než bych potkal, kdybych na hru nešel a měl místo toho jiný program, takže z mého pohledu účastí bráním šíření viru více než neúčastí, ale to ať si každý rozhodne sám, možná je to tím, že my obvykle na potrati daleko nedojdeme, druhou variantu jsem prakticky ještě nikdy nezažil, ani na potrati ;-)

reakce na #Tomáš reagovali #Mladší ročník
Miki (Šestý nesmysl)

"Neshlukujte se" a "rozejděte se" získávají nový rozměr :)

reakce na #Václaf
Tomáš

Můžeš hru vnímat jako malé skupinky lidí, které se pohybují po místech, kam stejně skoro nikdo nepřijde. Nebo taky jako skupinky lidí s oslabenou imunitou zaviněnou nedostatkem spánku přemisťující se po pár hodinách z jedné přeplněné hospody do další. Na Po trati se většinou vyskytnou obě fáze. Jako hráči můžeme ovlivnit, jak to bude vypadat letos.

reakce na #Ondra S. reagovali #Ondra S.
Ti (1971)

Každý musí zvážit svůj stav. A podle toho se rozhodnout. To bych se nemohl ani projet na kole nebo si jít zaběhat, protože u toho je taky větší šance se "oslabit" a následně onemocnět.

reakce na #Václaf
Tomáš
Vir

Václaf to zhodnotil přesně. Určitě by oproti běžným zvyklostem měl být upraven start. Účast může každý zvážit podle svých možností a aktuálního stavu. Kornavir nezpůsobuje nic víc ani míň než nový typ chřipky. Nejlepší prevencí je otužování. A toho se během předjarní noci dostane účastníkům určitě vrchovatě.

Václaf

Hra nemá charakter hromadné akce (jako jsou plesy, sportovní utkání či demonstrace), proto jsme se po zvážení všech možných rizik rozhodli, že proběhne v plánovaném termínu. Účastníci hry jsou zletilí, předpokládáme tedy, že dokážou odhadnout své individuální možnosti. Každý se hry účastní z vlastního rozhodnutí a na vlastní nebezpečí.
Pokud se na hru necítíte, můžete účast zrušit. V tomto případě vám po hře vrátíme startovné v maximální možné výši, jakou rozpočet dovolí. Napište nám prosím e-mail.

reakce na #starší hráč reagovali #Ti (1971)
Lu

Ahoj, starší hráč má pravdu a připojuji se k jeho návrhu, aby orgové zvážili odložení hry. Já se strašně těšila a pokud hra teď nebude, bude mě to mrzet. To ale nic nemění na tom, že karty jsou rozdány jasně: pro mladé zdravé je covid míň než banální chřipka, jenže právě jejich chování rozhodne o tom, jakou dynamiku bude epidemie mít, a to zase rozhodne o tom, zda to zdravotnický systém kapacitně zvládne (a nápor bude mnohem větší než při chřipce: infekčnost je vyšší a nelze chránit zdrav. personál očkováním). Takže každou cestu MHD i každou návštěvu hospody bychom teď měli pečlivěji vážit. Rozumím, že nelze přestat žít, na druhou stranu je ale na místě začít víc myslet i na druhé - i proto, abychom se co nejdříve mohli vrátit zpátky do normálu.

reakce na #starší hráč
Ondra S.

proboha ne, zrušením hry prakticky bez shromažďování se přece žádné šíření nebo vývoj nezpomalí, stejně tak nezrychlí tím, že bude pár desítek lidí někde vzhůru přes noc... (dokonce to s přehledem spadá do situace, kterou popsal ministr Vojtěch, ohledně toho, co se zatím nemá rušit) Možná trochu hru poupravit, zejména start, ale zrušení mi přijde jako nesmysl, to už bychom fakt nemohli dělat skoro nic, kdyby vadila aktivita tohohle typu...

reakce na #starší hráč reagovali #Tomáš
starší hráč
zvážení odkladu hry

Ahoj, bedlivě sleduji dění v Itálii a ve světe a aktuálně zrychlující vývoji situace i u nás. Přijde mi, že by od organizátorů bylo vhodné zvážit odložení hry (převod na internetovou verzi asi není tak jednoduché) . Přece jen to není jen o tom, že se někde sejde nebo nesejde 100 lidí, je to i fyzicky náročná celonoční akce, kdy oslabením organizmu může dojít k zvýšení rizika onemocnění. Přece jen jsou zde i účastníci již starších ročníků a už nám dávno není 20... Nehrajte si tady na hrdiny, jsme ještě ve fázi, kdy dodržování omezujících opatření má šanci zpomalit vývoj nákazy a pomoci našemu zdravotnickému systému se s návalem nakažených rozumě vyrovnat.

reagovali #Ondra S., #Lu a #Václaf
anonym

No, jen doufám, že do soboty nezavřou všechny hospody jako v Itálii. To by pak bylo pod každou šifrou info. Vaše oblíbená hospoda protitrudomyslnosti zavřela v 18 :00, kde si pák dáme točený ?

anonym

V práci máme už navázány homeoffice, MHD nejezdi už nikdo. Asi to vypadá ze půjdu sam se zbytkem týmu na homeoffice:)

reakce na #Ti
Václaf

Naopak, zdvojnásobíme slevu za družnost :-D

reakce na #Ondra S. reagovali #Miki
Ondra S.

Teoreticky ještě hrozí třeba větší shromáždění při sbírání hub, někdo plivne na křemenáče a ten pak nakazí všechny :D Mimochodem, bude příště koronasleva za nejití do cíle ani na after? :D

reakce na #Ti reagovali #Václaf
Ti

Kritický bod je přeci jen start. Následně už je mezi týmy naprosto minimální interakce. Určitě menší než mezi lidmi v metru, hospodě nebo možná i v práci.

reakce na #Tribon reagovali #Ondra S. a #<em>anonym</em>
Tribon (Zlá koronaťata)

A co to udelat plne distribuovany? Tj. bez te prvni sifry ktera je stejne vetsinou "prijdte o dve hodiny pozdeji na start".

Nebo online jako dalsi Sendvic. Zensky prvek me domacnosti je krapet nervozni z tehle aktivity.

reakce na #Ondra reagovali #Ti
Ondra

Ajaj, to je pravda. Ale pořád to může ministerstvo pravdy vyřešit.

reakce na #Dero reagovali #Tribon
Radek (Freezy Bee)

Alternativa je rozdělit hru na tři zcela nezávislé akce pod 100 účastníků ;)

reakce na #Radek
Dero (Mladí muži se smartphony)

Radek: Úplně to v tu sobotu vidím. "Dobrý den, mám tady pro vás balíček." -- "To je divný, já si nic neobjednával... hele, klouzek! Hej, týme, napadá vás něco?"

reakce na #Radek
Dero (Mladí muži se smartphony)

V každým případě se teď orgům bude mnohem hůř tvrdit, že je ani nenapadlo, že by se na ně omezení vůbec mohlo vztahovat.

reakce na #Ondra (MMSS) reagovali #Ondra
Radek (Freezy Bee)

Stačí rozposlat startovní šifru mailem a do cíle beztak nikdo nedojde, takže riziko přenosu je minimální...

Ale je fakt, že by třeba nějaký snaživý policista mohl pojmout podezření, že jsme účastníci hromadné akce.

reakce na #Síba reagovali #Dero a #Radek
Síba

Já myslím, že Po trati jsou akce všeobecně nekulturní, nesportovní a neznabožská.

reakce na #Ondra (MMSS) reagovali #Radek
Ondra (MMSS)
COVID-19

"od úterních 18 hodin do odvolání platí zákaz kulturních, sportovních a náboženských akcí s účastí nad 100 lidí."

Jsou Po trati kulturní, sportovní či náboženská akce?

reagovali #Síba a #Dero
Veronika (Noční hráči)
hledám tým

Ahoj, nemáte někdo volné jedno místo v týmu? Nebo i přibereme členy do našeho týmu. veronikakotkova1993@email.cz přibereme členy do týmu, kdo byste měl zájem :)

Gimli2 (trosecnici)

Ten mail vypada nefunkcni. Zkousim pridat L pred cislo, snad to dojde.

reakce na #Přibík
Přibík (Teoretická Pantomima)

Ahoj, náš tým Teoretická Pantomima hledá až dva hráče. v Případě zájmu dej vědět na michal.priby86(at)gmail.com

reakce na #Michal Blaha reagovali #Gimli2 (trosecnici)
Michal Blaha
Hledám tým

Ahoj, hledám tým, kdo by mě chtěl? petržel

reagovali #Přibík
Čmelda
Hledám tým

Ahoj, nemáte někdo jedno volné místo v týmu? Nechcete mě? Kdyžtak cmeldis@gmail.com ;)