Aleš (Mladí muži se smartphony)
Reportáž

Děkujeme za hru. Máme tu krátkou reportáž o naší snaze. https://docs.google.com/document/d/1PIexBv9EGMTxskk6DXRSDe27kTkDxuwV25rwrfYXrOo/edit#

Honza (Kanonický řez)

Karel: Díky. Měli jsme velké štěstí, že na 13, 14 i 15 byl(y) aktuálně vedoucí tým(y) zpomalen(y)/ zastaven(y).

A samozřejmě také děkujeme orgům za pěknou hru. A vlastně i za ten unikátní zážitek být v cíli dřív než orgové, to se nám při našem Kuča Indexu už asi nepodaří (-: ale zase nám to poněkud kazí čas na poslední šifře. 0:-)

reakce na #Karel (Spící Volové)
Karel (Spící Volové)
Poděkování

Mockrát díky za velmi zajímavou hru!

Většinu dojmů jsme snad sdělili v cíli, takže tady bych už jenom vypíchnul dva body, které ke zmiňované zajímvosti přispěly nejvíce: -- Mnoho šifer bylo postaveno na úplně základních šifrovacích principech, ale bylo to provedeno natolik kreativním způsobem, že si luštění musely užít i zkušené týmy. -- Doprovodné příběhy. Bylo to poprvé v životě, co jsem je během šifrovačky četl.

A samozřejmě gratuluji vítězům! Na 14. stanoviště jsme přišli s náskokem 2 hodin, ale odstřelili jsme se, takže v cíli u nás převládal spíš smutek. Tím spíš, že jsme do hry (opět) vstupovali jako poslední úřadující regulerní vítězové (jo jo, 2016, od té doby nikdo nedošel...) a "obhajoba" byla tak blízko. Ale jo, už to trošku přebolelo a bedna na velké hře se počítá :-) Tak ještě jednou díky!

reagovali #Honza (Kanonický řez)
Jirka (Krabice ve slevě)
poděkování

Moc děkujeme orgům za hru. Předně za to, že vůbec byla. Co se týká šifer, libila se nám jich většina. Až jsme si říkali, že je to letos nějaké průchodnější. Pak nás ale zastavila vlajková abeceda, o které jsme věděli a neuměli ty barvy dlouho posčítat a mezitím jsme zkoušeli všechno možné i nemožné. Pak přišla 13 a kruté ráno u Nuseláku. Přesun do McD na IP nás asi trochu probral (i když i tam jsme usínali) a nakonec to dali. Od té chvíle až do cíle jsme prakticky prolétli. Nejvíce se mi líbily šifry "město hříchu" (skvěle napsané rýmy), "křížová" (s odkazem na start) a "pyvO" (i když nápad přišel hodně rychle). Přišlo nám letos zbytečně moc dlouhých přesunů MHD (ještě, že jsme v noci nebyli někde mimo civilizaci).

Každopádně díky a užili jsme si to i v září. Tak snad za půl roku naviděnou.

Tonda (Černá Letní Zvířátka)
Díky za hru

Přidávám se s poděkováním za vydařenou hru! Předně jsem rád, že se ji přes všechny ty epidemie podařilo (i když se zpožděním) zorganizovat. Byla to příjemná změna jednou neklepat celou noc kosu, zvlášť při zavřených hospodách. I když zářijové ráno po osmihodinovém zákysu dokáže být taky pěkně chladné. :D Šifry nám letos hodně sedly a možná i pro to mi přišly veskrze pěkné (rozhpdně like na rýmovačku, pluska a kříže). Dokonce ani ta třináctka, ke které ještě očekávám větší debatu, nemá nejmenší šanci dostat se do top ten nejzhulenějších potratích šifer. A hlavní letošní potěšní? Žádné houby! Malé minus bych dal za trasu, která silně zvýhodňovala čelo závodu a obecne bych se radši přílišnému cestování v MHD v době covidu vyhnul. Ale chápu, že místa vražd v Praze naštěstí nejsou na každém kroku... Ohledně toho leitmotivu bych radši poprosil o návrat k tradičním sprosťárnám, prasečinkám a vláčkům.

Každopádně díky moc a doufám, že za půl roku se zase setkáme na trati!

Sváťa (Fernety Kadla)
díky za hru!

Díky orgům za hru, která nám hned na dvojce připomněla, že je bez nápověd a nic nemáme jistého, která nám ukázala, že první myšlenku (jé, vlajkovka!) je vhodné neopouštět, která po šesti hodinách trpělivé práce naučila hned pět lidí najednou, že vedle Orloje jsou na zemi nějaké křížky a která nás navzdory všem těm klopýtancům během noci nechala ještě finišovat na umístění, které nám slíbil předem Statek :).

Užili jsme si to moc, škoda jen těch (teď už víme, že nepolských) křížků.

Díky moc a za rok zase!

Zdenek (Freezy Bee)

Ted snad i se zapnutou moznosti komentovat.

reakce na #Marwin
Marwin (Freezy Bee)
Díky & reportážička

Tak já hned zčerstva děkuji orgům za super hru v této trochu neobvyklé době. Byli jsme překvapeni, jak nám to docela hladce šlo. I tím, že to podobně šlo i ostatním. Potrati vyměkli? ;-)

A když už jsem se kdysi hlásil o patent za reportáže zveřejněné přesně po roce, tak si tentokrát zkusíme opačný extrém - a zveřejníme reportáž hned v okamžiku ukončení hry. https://docs.google.com/document/d/1WpXgD_EUlRNN7PxIgI44ZyfTu6BuMAdqOTlrCbO8AV4/edit?usp=sharing

Ještě jednou díky a doufám, že si to v březnu zase zopakujem!

reagovali #Zdenek
Václaf

Stačí, když bude nablízku ta část týmu, která luští v terénu. Domácí část může zůstat doma ;-)

reakce na #Dimitrii
Dimitrii (Enigmafie)
Vyzvedávání šifer

Ahoj, poznáme vždy nějak z šifry, že další stanoviště je obsazené orgem? Z doplnění pravidel vyplývá, že v tom případě musí být při vyzvedávání celý tým nablízku, takže bychom nemohli luštit ze základny a vysílat vyzvedávače. Díky za dovysvětlení.

reagovali #Václaf
Václaf

Opraveno.

reakce na #Václaf
Václaf

Už jsme vypsali výběrové řízení na opravu. Snad se to do konce srpna stihne ;-)

reakce na #Zbožák reagovali #Václaf
Zbožák
nefungční registrace

Ahoj, chtěl jsem registrovat tým, ale systém mi hlásí chybu.

reagovali #Václaf
Koty (Bifurkační tým)

Super. Děkuji. :)

reakce na #Václaf
Koty (Bifurkační tým)

Hele, na Statku ještě neni. Bral jsem ho spíš jako batole, luštit moc nepomáhá. Na komárovi nám předloni skoro snědl šišku...

reakce na #Ondra
Václaf

Nám pes nevadí, musíte však dodržovat obecně závazné právní předpisy platné na území, kde se bude hra konat.

reakce na #Koty reagovali #Koty
Ondra

A jaký mají KI? :D

reakce na #Koty reagovali #Koty
Koty
Koty a pes

Ahoj, bude problém mít na hře psa? A pokud ne, bude problém mít na hře dva psy? :D Filuta už šel například Svíčky, byl Navíc a zkomplikoval orgům Míchání, má herní index asi 10. :) Ten druhej pes má herní index asi jen 3.

reagovali #Ondra a #Václaf