Zuza (Aplikovaní Hrošíci)

"Tak co si dáte?" "Mohli bychom dostat účet?" :)

Takové meta momenty mě na hrách baví nejvíc. Sice nikým nerušené idylické bahýnko mělo pro nás brzy skončit, naštěstí v době nejhoršího ráchání Karel na chvíli odložil tágo a odpověděl povzbudivou sms, takže s premisou "když to dali Volové, musí to jít řešit" budeme i nadále pracovat. :) Větší než ostuda jet prvním ranním by však byla naše lítost, že jsme si neužili další hezké nápady. Díky za přípravu, orgové, s potěšením vám vystavuji ten nejlepší účet.

Mates (Bazinga)

Taktéž děkujeme za parádní hru! Ze začátku jsme jemně lapali po dechu, na startu byli nadšení z toho, když se po oběhání všeho, sesbírání obrázků, čísel a celého cyklu ukázalo, že se to rýmuje s houbami. Což byl předchozí krok. Pivní intro luxusní, nejvtipnější byl náraz do číšníka, který nás i při odchodu z hospody posílal zpátky do salonku, přestože jsme už šifru i tácek měli (to on asi nevěděl). Válce jsme řadili autorsky, větný rozbor na první dobrou a krasojízdu zabrzdila až ta sedmihodinová eskapáda na šachovnici. Ale co už, Soukalová, která závodila na obrazovce v hospodě při předšifrovacím obědě, byla taky čtvrtá:) Díky!

Bingo (Tykadla)
Díky

Díky orgům za hru. Díky za to, že jste houby dali dostatečně brzy na to, abychom se na ně mohli konečně podívat. :-) Díky za hezké hospodské šifry. Dál jsme se bohužel nedostali. V prvním ročníku, kdy jsme se dostali skoro až na konec a po nevydařeném startu jsme se probojovali až na průběžné první místo, se nám hra velmi líbila. Bohužel rok od roku to jde s námi z kopce a je to stále větší frustrace končit stále dřív a na dřívějších šifrách. Momentálně si myslíme, že toto byl náš poslední ročník. Uvidíme... Horší už to snad být nemůže.

vc. (dostal)
Děkujeme!

Ráda bych organizátorům a jejich pomocníkům poděkovala za pěknou hru. Hospodská část fajn, super nápad na šifru na účtence...

Překvapilo nás, že začátky pro nás byly krušnější než střední část hry. Na táckách i účtence jsme se trošku potrápili a větný rozbor nám byl málem osudný. Proti tomu palindromy, kláv. zkratky i sudoku jsme proletěli překvapivě snadno. Fyziku bych teda jen s tužkou nebo papírem nedala ani náhodou. Ale bylo nás pět a gůgl se jako šestej hráč taky osvědčuje dobře. Nad ránem už se začaly zatmívat mozky, ale naštěstí nápad na biliard ještě přišel, u dvouhlásek jsem pak nevycházela z údivu, jak rychle to kluci dali. Na sirky jsme zbyli už jen tři a sice jsme xorovali, nicméně jen segmenty a ne brailla :)

Každopádně jsme si hezky zaluštili a jestli můžu mluvit za celý tým, myslím, že všem se hra líbila. Ještě jednou díky!

Václaf

Ještě přitlač ;-)

reakce na #Tom
Tom (Opravte to)
Hospody

Můj obdiv k úvodním hospodským šifrám se násobně zvýšil po zjištění, že na začátku jsme byli odesláni do osmi různých hospod pro půllitry. Následně se vždy dvě hospody spojily v jedné hospodě s tácky. A pak jsme dostávali účet už jen ve dvou různých hospodách. Teprve na bifteku s forbesem se trasy spojily. Tím se dá relativizovat povzdech Zuzky z "opisování" s půllitry. V naší hospodě jsme byli sami a v klidu jsme si naše pivo vychutnali a vyluštili. A přesto, že jsme od počátku věděli, jaký je smysl koleček, zavrhl jsem nápad abstinentské části týmu, abychom obsah vylili. Naopak jsem přinesl ještě jedno pivo na případné odlévání :-).

Václafovi se omlouvám za podseknutý odhad ceny těch půllitrů. Nějak jsem nezapočítal potisk, množstevní rezervu při "open" hře a také hrazení cenného obsahu (byť si myslím, že nápad s okamžitým vyprázdněním nepadl jen v našem týmu). Odhad tedy Opravuji na rovnou desítku.

reagovali #Václaf
Zuzka (Kanonický divisor)
Díky

Děkujeme za hru, za sebe mohu říct, že mě moc bavila :) Trochu mě mrzí, že jsme si neudrželi náš pěkný rozjezd a nepodívali se dál, ale i tak jsme si hru užili a příští rok se doufám opět uvidíme :) Jediné, co mi na organizaci trochu vadilo, bylo umisťování týmů do hospod blízko u sebe - zvlášť u jedničky to dle mého šifru totálně zabilo, protože i když člověk "opisovat" opravdu nechce, řešení s půllitrem prostě nejde v okolí nevidět. Nápad krásný, ale tohle mi dojem z šifry trochu zkazilo. U dvojky jsme naštěstí s táckem hned odešli ven, ale jinak bych z toho taky nebyla nadšená, kdybychom řešení omylem zachytili od sousedního týmu. Člověk z toho pak nemá vůbec radost. Chápu, proč to tak bylo, ale do budoucna bych spíše nepodmiňovala luštění sezením v hospodě. Myslím, že obecně by se nemělo luštit tak blízko u sebe. Ale jinak spokojenost, děkujeme :)

Karel (Spící Volové)
Děkujeme!

Za všechny Spící Voly bych chtěl poděkovat za hru velmi velmi nadprůměrné kvality, jejíž realizace v této podobě očividně vyžadovala ohromné množství práce a příprav. A jako každý rok, vše bylo pěkné, řešitelné, vyladěné a bez chyb fungující. A samozřejmě vše podtrženo oblíbenou pivní tématikou, letos navíc okořeněnou o krásné pivní artefakty. Takže ještě jedno moc děkujeme!

No a náš výsledek, to byl takový pěkný bonus ke všemu před chvílí zmíněnému. Už to zase jednou přijít muselo! :-) Každopádně u nás je to přesně tak, jak píše Marwin níže. Výsledky máme obecně dobré, nicméně k vítězství velké hry potřebujeme velmi příznivou konstelaci několika okolností. Jsem rád, že se nám všechny krizičky během hry podařilo překonat a dostali jsme tak možnost zabodovat na patnáctce.

Derovi děkuji za gratulaci. Je fakt, že v Gulliverovi už to vypadalo hodně špatně a dokonce se začínal skloňovat EN 477 Metropol. Posilněni klobáskami jsme ale nakonec "MGRC" udolali a potvrdili fakt, že vzdávat se prostě nemá, páč jeden nikdy neví, co se může nakonec stát :-)

Dero (Přizdisráči)
Jelenovi pivo nelej

"O výhodnosti celodenní jízdenky se vedou spory :-)"

Pokud jste tím neměli na mysli, že stejně většina startovního pole skončí na pětce, tak bych řekl, že se žádné spory vést neměly. :) MHD jsme ne hře využili celkem 13x, a to nepočítám cestu na start a z cíle. Je teda pravda, že jsme na spoje měli celkem kliku a že nám nevadilo občas na spoj chvilku počkat.

Abych vyčerpal zásobu rýpání, tak ještě musím zmínit, že ten "náčelník skautů" v pětce je samoúčel jak prase (asi interní vtípek) a start na Václaváku (a navíc s "milovanýma" houbama) byl teda pěknej opruz.

No, a tím bych asi výčet věcí, co mi na letošní Po trati vadily, vyčerpal... šifry byly super. Po dvanáctce jsme se vážně obávali, že o vítězi rozhodne šifra č. 5, protože jsme šifry 6-12 luštili víceméně na stojáka. Potěšil nás tak závěrečný šifrový trojboj, který pořadím řádně zamíchal. Hospodská tour na začátku nás vyděsila (jenom Tom říkal, že by se nezlobil, kdyby byla v hospodě každá šifra), ale když se ukázalo, že šlo jenom o tematické intro rozumné délky, výrazně v našich očích stoupla. Dost se mi líbí, že jste zabukovali tolik hospod, abyste měli jistotu, že se startovní pole dostatečně rozředí. Trasa byla OK, prostě městská hra, takové já rád, jiní zase příliš ne (zdravím vola Karla).

Celkově opravdu hezká hra, děkujeme moc. Nejvíc se mně osobně líbily šifry z úvodního hospodského intra, potom 5, 10, 13 a 15. To, že se mi líbí i kontroverzní šifry s troškou balastu, není náhoda ani protimluv - na hře sice mluvím jinak, ale IMHO přesně takové šifry dělají hru zajímavou a napínavou. Zatímco na jednodušší, čistou úlohu si člověk většinou po čase už ani nevzpomene, na trochu kontroverzní zadání vzpomíná i po letech. Kokodák.

A ještě jednou gratulace Spícím Volům - poté, co jsme v hospodě vyluštili pětku právě v okamžiku, kdy jim přišlo objednané jídlo, jsme si říkali, že tam skončí. A oni ne, pacholci. :)

Václaf

U půllitrů trochu (víc) přítlač. Lavička byla hrazena z přebytků minulých let – bereme ji jako investici.

reakce na #Tom
Tom (Opravte to)
Rozbor

Zdravím z nižších pater pekelné hry a také moc děkuji.

Jsme spokojeni i přesto, že jsme dospěli zhruba jen do poloviny hry (nebyli jsme ani na osmičce). I tak jsme to hlavní zvládli. Zasmáli jsme se na startovní lavičce (sice jsme se hodně zdrželi, ale přece jen o něco méně než organizátoří Svíček, kteří obsadili hned vedlejší lavičku a naplnili tak známé české přísloví o největší Tmě). Odnesli jsme si půllitr (což jako sběratel těchto nádob hodně oceňuji) i tácek. Obdrželi jsme i moc vtipný účet za hru. Po bifteku jsme si také zahráli forbes a dostali se na náš historicky nejdelší zásek. Větný rozbor jsme dali až po ranním probuzení a strávili nad touto šifrou více než 11 hodin (tedy polovinu hry). K našemu údivu se na našem pořadí ve hře ani po tomto záseku skoro nic nezměnilo. Pak jsme si zopakovali palindromy a skončili u dávného spolužáka na ranní kávě (čímž jsme nedoluštili šifru umístěnou míň než 100 metrů od jeho domu).

S radostí si teď projdeme šifry, které se nám nepodařilo vyřešit. Jednou z nich je také záhada tvorby rozpočtu hry. Podle mých skromných výpočtů mohlo startovné pokrýt náklady na lavičku (přes 7 tis. Kč), půllitry (cca 4 tis. Kč) a možná tisk zadání. A pokud se orgům podařilo rozlousknout i tuto šifru, mají můj obdiv.

reagovali #Václaf
Marwin (Freezy Bee)
Díky!

Také zdravím z "předpeklí" a přidávám se k poděkování. Organizace šifrovačky je vždycky spousta práce a mám radost, když můžu poděkovat nejen za tu práci, ale i za výsledek - kterým byla podle mě výrazně nadprůměrná hra s odladěnými a často nápaditými šiframi (palindromy, hospodský účet).

Dobrý dojem v našem případě subjektivně umocňuje i velmi slušný výsledek. Stále nás považuji za tým spíše (dejme tomu) "vyššího středního doletu" a říkávám, že vyhrát šifrovačku bychom někdy mohli jenom velkou shodou náhod, kdyby se do cesty postavila nějaká spíš zákeřná než těžká šifra, která by neměla nápovědu, rychlejší borce by zastavila a my bychom ji nějakou náhodou louskli. Speciální dík patří letošnímu Po trati za to, že (dle aktuálně zveřejněných výsledků) jsme přesně tuhle příležitost v naprosto křišťálově ukázkové podobě dostali ... a po hříchu nevyužili. :) Ale víc už pro nás orgové v tomto směru udělat nemohli.

Takže opravdu velké díky!

Zůza (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)
Díky za bezva hru

Ahoj orgové, oni Vám sem asi třeba ještě napíšou sami, ale myslím, že mluvím za celý tým, když Vám poděkuju za bezva hru, a ačkoliv jsme až bolestně dlouho zůstali trčet v předpeklí, a jsme z toho trochu smutní, závodění o čelo jsme si moc užívali. Za mě super šifry Hospodský lístek a bezvadný Větný rozbor (sama jsem už dlouho přemýšlela o vytvoření takové šifry, ta Vaše byla dokonalá).