R.U.R.
Potrati jsou v novinách!

V Česku se rodí méně dětí s Downovým syndromem. Přibývá potratů

Pája (JÁDRO)
Reportáž

Hlásím, že v příslušné sekci přibyla reportáž JÁDRA, a děkuji tímto Marwinovi. :)

Vojta
Kvalitní šifrování v kvalitním tisku...

Omlouvám se za OT, ale je to aktuální, týká se to svým způsobem šifer a je to tragické ve více významech toho slova... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203551038804981

Pája (JÁDRO)
Poděkování

Orgové, díky moc za výbornou hru! Šifry i hospody jsme si užívali, co to šlo (některé i důkladněji, než bylo původně v plánu). Ale vymysleli jste to pro nás opravdu dobře a díky i za zábavné téma! :)

Kolalok (Kolalok & syn)

Díky za informaci. Jen náhodou jsem zjistil, že slovo orámované podtržítky se zobrazí skloněným písmem. Jednu chvíli bych byl potřeboval přeškrtnuté. Hledal jsem na stránce případný návod na minimální formátování, ale nenašel. Ale to není zas tak důležité. Markdown neznám, ale třeba se někdy aspoň podívám.

Podíval jsem se. ;-) Podtržítko nebo hvězdička dělá značku <em>, zdvojené dělají <strong>.

hele a upravit ti ten prispevek muze i nekdo cizi... :-D

Jak dlouho lze po odeslání upravovat příspěvek? Nebo jakou akcí ta možnost skončí?

reakce na #Tom
Lukáš

Aha - a my brali písmena, slova i další jiné věci z textu podle těchto čísel... mapa... achjo. :) Díky za upřesnění.

reakce na #Jirka
Jirka (Krabice ve slevě)

Stačilo pospojovat v pořadí včechny číslovky v textech (1-23) a vznikla mapa Milíčovského lesa s vyznačenou polohou dalšího stanoviště "hvězdičkou v rozkroku" :-)

reakce na #Lukáš reagovali #Lukáš
Lukáš

Tak to ufff, chvíli jsem teď začal panikařit, že by část řešení z technických důvodů vypadla - prvních pár minut řešení jsme aktualizovali email, jestli náhodou něco nepřijde a osnovali konspirační teorie. Stejně mě zajímá, jak nakonec to řešení vypadalo (postup, ne výsledek - tentokrát to z výsledku zdá se neodvodím) a i když jsme asi první jeden nebo dva kroky postupu měli, ani 5 hodin nám k prolomení nestačilo.

reakce na #Václaf reagovali #Jirka
Václaf

Lukáši, omlouvám se, dohledal jsem tvůj mail a opravdu na něj odpověď neodešla. Přišel v době, kdy jsme jeli otevřít cíl, pak jsem na něj zapomněl a další odpovědi jsem psal až v devět hodin na všechny nové maily. Tvůj zůstal opomenut, žádné nápovědy by se vám však v odpovědi nedostalo.

reakce na #Lukas reagovali #Lukáš
Tom

Prohlásím to za feature - zdejší komentáře jsou prohnané formátovačem (markdown), v jehož syntaxi je znak na začátku řádku následovaný tečkou první prvek seznamu. Pokud bys chtěl jinou interpretaci, pak se ti prostě aplikace snaží říct, že jsi jednička ;-)

reakce na #Ondra reagovali #Kolalok
Tonda (Zimní Vánek)

Já bych taky chtěl za tým Zimní Vánek poděkovat orgům za skvělou šifrovačku. Co se týče kontroverzních témat, tak nevím jak zbytek mého týmu, ale já jsem se u nich pobavil, i když je pravda, že to trochu odvádělo myšlenky od luštění. :) A konverzace s potratíčkem aspoň trochu oživovala několikahodinový zásek na osmičce. Startovní aktivita byla také zajímavá, bohužel jsme však měli smůlu při hledání partnerů a tím nabrali velké zpoždění, ale naštěstí v celkovém průběhu hry jsme to rychle dohnali. Počasí také bylo proti všem očekáváním fajn až na ranní deštík, ale nejsme přece z cukru.

Takže ještě jedou díky moc a jen tak dál!

(vzkaz pro adminy, ktery nepise Tonda, ale nechci-uvest kdo): Z nejakeho duvodu muzu upravovat tenhle komentar, ktery jsem nepsal! Diskuse h4x0rred!)

reakce na #Lukas
Lukas

Okamžitá odpovídající redakce? To se nám asi nestalo, i když jsme přesně v to doufali, když jsme do Potratíčka posílali vzkaz. Kontroloval jsem dokonce i několikrát, jestli jsme neudělali překlep v psaní emailu. Jestli redakce odpovídala na dopisy, tak mě tedy mrzí, že jsme žádnou zprávu nedostali, i kdyby byla přestupidnější. Jinak šifrovačka moc fajn - už dlouho jsem se tak nenasmál. Kontroverze zrovna v tomhle druhu zábavy jen umocnila zážitek ze hry.

reakce na #Dero reagovali #Tonda a #Václaf
Dero (Přizdisráči)
Díky!

Ahoj orgové,

ještě jednou díky za hru, bylo to intenzivní a náročné. Líbil se mi retardovaný start, kozatá geometrie, vláček (ten fakt hodně), potratíčko vč. okamžitě odpovídající redakce, matematická u habru a velká křížovka s nesmysly a ďábelskou tajenkou. Všechny tyhle úlohy jsme si báječně užili a osobně je řadím k tomu lepšímu až nejlepšímu, s čím jsem se za posledních pár šifrovaček setkal.

Nelíbil se mi výser na trojce, kdy jsme se museli vrátit kilák a půl zpátky jen tak, bez nějakého opravdu dobrého důvodu (jako třeba loni, kdy se v cíli musela vykreslit cesta týmu do mapy) - první řešení trojky mohlo snad posílat na nějaké bližší stanoviště, ne? Ničemu by to nevadilo.

A nelíbil se mi ani houbařský "orienťáček" (používám záměrně orgovský termín), u kterého jsme nachodili něco kolem šesti kilometrů, aniž by nás odhalování jeho zákonitostí a opakované návštěvy všech stanovišť nějak těšilo. Jo, orienťáky sice neumíme a apriori nemáme rádi, ale tenhle byl opravdu megaopruzný. Muset tohle dělat v dešti, tak jsme nasraní přímo pekelně.

Suma sumárum se nám ale hra moc líbila a užili jsme si ji!

Těšíme se na příští ročník.

reagovali #Lukas
Ondra (Seš-lost)
poděkování

Díky za hru! Byla drsná, místy záludná a stála za to. Vyzdvihl bych vtipný start (konečně můžu říkat, že jsem nějakou úlohu vyřešil s prstem v nose), (bez)košilatou čtyřku, která nutila přemýšlet, zda jsou prsa návod, nebo naopak falešná vějička, železniční sedmičku a číselnou devítku se zajímavým paradoxem, že trojan s falešným e a pí byl vlastně zároveň silnou nápovědou.

Alespoň jeden ročník, kdy nikdo nedošel, má za sebou každá větší terénní hra, takže není třeba věšet hlavu. Pochopil jsem, že trojka a dvanáctka se v reálu chovala výrazně odlišně než při testování, tomu se blbě čelí. Jen bych byl asi příště skromnější s předem plánovanými zdržovačkami typu cesta tam a zpátky na trojce nebo pro spoustu (z těch pěti teda) týmů opakované obcházení hub (poprvé jako průchod, podruhé až poněkolikáté s krokovacími pokusy).

Na afterparty spíš nedorazím, kvůli odloženým povinnostem k Matrixu (na který jsou zváni všichni účastníci Po trati, registrace ještě běží!)

Ještě jednou díky!

Ondra

(Tome, když se pokouším podepsat iniciálou, přepíše mi to na "1." -- to je bug, nebo feature? :)

reagovali #Tom
Václaf
Afterpárty

Nezapomeňte na nedílnou součást hry Po trati – afterpárty, která proběhne již zítra, tj. v pondělí 17. března 2014, od 19.30 v restauraci U Bohouše na Vinohradech.

Majk
Tip

Sázím 10 liber na Přizdisráče!

Jenda (Sešlost)
5. člen

3/5 Sešlosti a jeden Racek na poslední chvíli hledají 5. člena. Jediné co žádáme, je chuť luštit po celou studenou deštivou noc a trocha fyzičky na naše bleskové přesuny:) V případě zájmu dejte co nejdřív vědět na strnad tečka honza zavináč centrum.

Ondra (Seš-lost)
nábor do týmu

Toto je pouze upoutávka na následující Jendův příspěvek!

Ti
tým

Tým nalezen, děkuji.

Kolalok (Kolalok & syn)
tematický článek :)

Chodíte někdy po trati? Rozmyslete si to! http://www.zelpage.cz/zpravy/8979

Marwin

Tak tak. Ještěže meteorologům zásadně nevěřím... ;-)

reakce na #Vojta
Vojta

Přesně, titulek "V pátek bude až 19 stupňů, v sobotu o deset méně a v neděli má sněžit" mě odrovnal:-)

reakce na #Alnagon reagovali #Marwin
Alnagon (Korupce na Slunci)
počasí

Teda co jste to udělali s předpovědí počasí? Do pátku se to má pořád zlepšovat a v sobotu bum déšť a o deset stupňů míň. Chcete nás snad odradit, milí orgové?

reagovali #Vojta
Emil
Re: hledám tým

Už jsem našel tým :)

Emil
Hledám tým

Ahoj, hledám tým, co to jen tak nezabalí pár hodinách záseku :) Nabízím dobrou náladu, teplé kafe a nějaké ty zkušenosti. Mail na mě je: qcpx centrum cz, případně můžete napsat i sem do fóra, ozvu se.

Dík.

Ti (JTHTN)

Opravdu by se pro mě nikde nenašlo místečko?

reakce na #Ti (JTHTN)
anonym

Díky moc :)

reakce na #Tom
Tonda (Zimní Vánek)

To je přesně naše taktika :) Schrastili jsme do týmu nějaké ty Tučňáky, kteří budou luštit a my ostatní tam budem k jejich ochraně :)

reakce na #Dero (Přizdisráči)
Tom

Herní index hráče je počet šifrovaček, kterých se zúčastnil. Herní index týmu je aritmetický průměr herních indexů hráčů.

reakce na #Katka reagovali #<em>anonym</em>
Katka (Absolutní rým)
herní index

Prosím mohl by mi někdo vysvětlit, co je herní index hráče/týmu ? Díky :)

reagovali #Tom
Ti (JTHTN)
Hledám tým

Moc bych chtěl letos vyzkoušet Po trati, ale pro JTHTN je moc zimička. Nenašla by se nějaká partička, která potřebuje doplnit? Vydržím celou noc, mám HI 30 a piju vaječňák.

Kdyby měl někdo zájem, tak tady nebo na 602530669 nebo na irtaxine zavináč seznam.cz.

Martin Ti Šoun

reagovali #Ti (JTHTN)
Václaf

Antidopingová kontrola samozřejmě čeká všechny týmy – kdo nenafouká v součtu aspoň jedno promile, neodstartuje ;-D

reakce na #Dero (Přizdisráči)
Dero (Přizdisráči)
Bacha na Tučňáky

Pokud správně chápu páně Nohavicu v cyklistické reportáži o průběhu Po trati 2014 (http://www.potrati.cz/2014/media), tak Tučňáci na hru půjdou v šesti lidech:

A támhle borec v žlutém triku
každému na ráně
kolem něho pět maníků
určených k ochraně

Žádám, aby byl na startu hry v případě tohoto týmu proveden přepočet počtu hlav a dopingová kontrola!

reagovali #Václaf a #Tonda (Zimní Vánek)