Václaf

Fotky nejen od orgů najdete na stránce s reportážemi.

reakce na #Pája (JÁDRO)
Míša (Happy Matfyz Friends)
Reportáž

http://trosecnici.gipix.net/potrati2012/

Pája (JÁDRO)
fota...

Budou někdy orgovské fotky? Nehráli jsme ty inteligentní výrazy zbytečně, že ne? ;)

reagovali #Václaf
Bingo (Tykadla)
Reportáž

Sepsali jsme něco, čemu by se dala říct reportáž. http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/tykadla-potrati-2012

Ondra (ROFLCOPTER!)
Poděkování

Díky orgům za hru. Nechápu, jak se jim to podařilo takhle vyladit. Her, kde vítězný tým může v průběhu hry ztrácet na čelo X hodin, moc není. Jestli se tenhle formát (časově velkorysá hra bez nápověd, s obtížností pozvolna jdoucí do extrému) podaří zachovat i do budoucna, bude to super. A samozřejmě dík i za propagaci alkoholu na šifrovačkách. :-)

Farin (Dostal)
Diky/fotky

Diky vsem zucastnenim. Tady par fotek (na foceni neni moc cas a chut)

http://goo.gl/Kg4fD

Václaf

Jsme rádi, že jste si hru užili. Aspoň je vidět, že staré pravidlo z manuálu TMOU, že alkohol na šifrovačky nepatří, by stálo za to novelizovat :-D P. S.: Příště hranici zvýšíme.

reakce na #Pája (JÁDRO)
Pája (JÁDRO)
Díky

Velké díky orgům za skvělou hru! Užili jsme si ji s patřičnou radostí a důstojností a moc se těšíme na příští ročník! :)

Drobná výtka: limit u závěrečného úkolu byl podceněním naší schopnosti adaptovat se na herní podmínky. ;)

reagovali #Václaf
Jenda (Seš-lost)
poděkování

Drahošům velká gratulace k vítězství! A orgům velký dík za hru, líbila se nám a prvních 9 hodin jsme si ji moc užívali:)

Bingo (Tykadla)
Cílový úkol

Tak jsem si přečetl zadání cílového úkolu a časy těch, kteří tam došli a je mi jasné, co nám chybělo k vyřešení č. 15. Ta se za střízliva asi nedá. :-)

Gimli2 (Happy Matfyz Friends)
Diky + foto

Taktez se pripojujeme k dikum za pekne pripravenou hru. Nejdelsi prolomeny zakys v tymu si neudrzel sve prvenstvi ze Tmou ani pul roku a hned byl prakticky zdvojnasoben na nejakych 9.5 hodiny. A jak se ukazalo, na prvenstvi zda zdaleka nestaci... ;-)

Par fotek zde: http://gimli2.gipix.net/foto/?salb=2012-03-17-18_sifrovacka-potrati (vcetne dokumentace zasadnich vfazi 9 hodinoveho postupu reseni 6ky)

Diky Za HMF Gimli2

Bebe
vďaka

Tiež by som sa chcel pridať k davu ďakujúcich. Ďakujem za skvelú hru, perfektne sme si ju užili, šifry boli kvalitné a náročné zároveň. Fakt ste odviedli kus vynikajúcej práce. Už teraz sa teším na ďalší ročník :)

vc. (Dostál)
poděkování

Já taky děkuji za dostála za pěknou hru. Šifry byly velmi povedené, s nutností spolupráce celého týmu, trasa se taky líbila, organizace super. Nakonec jsme zůstali na Malovance do 5 do zavíračky a pak už frčeli domů. Mohli jsme to luštit od 1 do 12 dlouhejch 11 hodin :) ale stačily nám i ty 4. Tak jsem teď zvědavá, jak daleko od řešení jsme to vzdali...

Bingo (Tykadla)
Poděkování

Děkujeme za pěknou hru, ta stíhací jízda, kdy jsme ze startu odcházeli jako jedni z posledních a postupně se dostali až do vedení, se nám velmi líbila. Škoda, že (jako obvykle) jsme to nedotáhli do konce. Jsme velmi zvědavi na řešení poslední šifry, že jsme ho ani po sedmi hodinách nebyli schopni najít. Asi se nedokopeme k napsání reportáže, tak ještě poděkuji (hlavně za sebe) za kódy stanovišť (při posílání Regiojetu zrovna jeden kolem nás projel), za trasu podél či přes železniční tratě, za tunel, kterému jsme se při Bedně vyhnuli. A v neposlední řadě za dobrou práci vašeho meteorologického oddělení.

Ondra (Černý racek) (Černý racek)
Díky

Taky díky moc za hru se zajímavými nápady a zajímavou dramaturgií (jasné členění na levely "kašička" - "dá se zazmatkovat" - "hardcore"), za dobrou startovní značku, za možnost atakovat si nejdelší týmový zákys a za modrou chryzantému! (Trochu menší dík za Neckáře, pořád mi zní v hlavě a ne a ne přestat.)

Jirka (Nejnekvazidiagonalizovávatelnější)
Děkujeme

Děkujeme za pěknou hru...vybrali jste skvělé počasí! Těším se, až uvidím proč jsme skončili po šesti hodinách zmaru na osmičce, ačkoliv jsme o ní už věděli mnoho (nebo aspoň si to teď myslíme) a stačilo už do toho jen nějak žďuchnout! Škoda, rozjeto jsme měli pěkně, nálada pozitivní, spát se nám nechtělo...ale další nápady už nám přišly jen komplikovanější a komplikovanější...

Branwen (Krysí smrť)
Připojujeme se...

a mockrát děkujeme za super hru profesionálně vedenou v okolí občerstvoven a za zařízení krásného letního počasí :o)

Lydka (Drahoš)
Poděkování

Děkujeme organizátorům za skvěle připravenou hru!

Jana (Me2di)
Šifry

Budou vystaveny šifry (nejlépe i s odkazem na řešení), abychom mohli v rámci tréningu projít i ty šifry, ke kterým jsme se už nedostali? A taky zjistili, kde jsme dělali chybu v osudné šifře.

Václaf

Průměrný tým trasu zvládne ujít celou pěšky. Ale pro komfort kdykoli MHD využít (nejen k přesunům mezi stanovišti) může celodenní jízdenka přijít vhod.

reakce na #Tom
Tom (Přizdisráči)
Celodenní jízdenka

Vyplatí se koupit celodenní jízdenku na MHD nebo je lepší se spolehnout na vlastní nohy?

reagovali #Václaf
Václaf

Pod lineární šifrovačkou si představujeme takovou, která se nevětví a znovu nespojuje, nebo nevrací na již objevená stanoviště. Průchod částmi děleného stanoviště může být lineární, aniž by byl nutně přesně určený pořadím těchto částí (k navštívené části stanoviště se tým prostě už nevrátí).

reakce na #Dero
Dero (Přizdisráči)
Lineární?

Jen tak pro zajímavost, jak to bude s avizovanou linearitou hry?

Na hlavní stránce píšete "Organizátoři pro vás připravují čistě městskou a striktně lineární šifrovačku [...]" a v pravidlech "Stanoviště se mohou skládat z více částí s různým umístěním. Pořadí průchodu těchto částí může být pevně stanoveno."

Asi to závisí na definici linearity hry. Ale já si striktně lineární šifrovačku představuji tak, že existuje právě jeden průchod hrou, tudíž pořadí průchodu částí stanoviště nikoli může, ale MUSÍ být pevně stanoveno. Pokud tohle před hrou nechcete blíže rozebírat, tak to chápu. Každopádně se už těšíme.

reagovali #Václaf
Václaf

Děkujeme ;-)

reakce na #Bingo
Bingo (Tykadla)
logo hry

Máte moc hezké logo.

reagovali #Václaf
Václaf

Nápovědy nebudou, protože pořádáme hru bez nápověd.

reakce na #Zla Kotata
Zla Kotata (Zlá koťata)
napovědy

Proč nebudou nápovědy?

reagovali #Václaf
Václaf

Omlouváme se za porodní bolesti, registraci spustíme 16. ledna 2012 v 0.00.

reakce na #Dero
Dero
Registrace

Kdy bude otevřena registrace?

reagovali #Václaf
Václaf

Časově to vidíme asi na 20–22 hodin a intelektuálně by hru měl projít i člověk, který neabsolvoval matfyz. :-D

reakce na #Alnagon
Alnagon
náročnost

Ahoj, jak to vidíte s náročností (časovou i intelektuální) ?

reagovali #Václaf